4 Stroke
BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing

Advertenties

Eilers MX Racing
Motorworkx
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
Tonnies Bike Shop
Vakgarage Akersloot
De Brug Personeel
Honda
BCS Racing
Ozzo Racing
HMX Parts
Carpus
Grizzly Racing Service

Willemsen/Bax grijpen net naast het podium in Grand Prix zijspancross in Duitsland

De zijspancombinatie Willemsen/Bax hebben in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Rudersberg net het podium gemist.

Willemsen/Bax grijpen net naast het podium in Grand Prix zijspancross in Duitsland

In de eerste manche moesten ze na een aanrijding met de derde combinatie het tempo laten zakken waardoor ze genoegen moesten nemen met een zevende plaats. In de tweede manche kwamen ze als derde over de finish en eindigden hiermee op een vierde plaats in het dagklassement.

 

Op zaterdag regende het van tijd tot tijd waardoor de omstandigheden glad en modderig waren. Het team kende een goede dag waarin ze zich in hun groep als derde wisten te kwalificeren voor de wedstrijd.

 

In de eerste manche konden Daniel en Robbie in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Ze bouwden hun wedstrijd goed op en gingen in de aanval op de derde combinatie. Tot twee keer toe lieten ze in een bocht een gat open waarop Daniel reageerde. Hij dook het gat in en probeerde de derde plaats over te nemen. Echter bij de tweede poging raakten beide combinaties elkaar, wat tot gevolg had dat er een aantal spaken uit het bakwiel braken. Noodgedwongen moest Daniel het tempo laten zakken en zakte gedurende de wedstrijd terug naar een zevende plaats.

 

Gebrand op een beter resultaat gingen ze in de tweede manche van start. Wederom kwamen ze rond de vijfde plaats uit de start en wisten zich in de beginfase al op te werken naar een derde positie. Daniel en Robbie werkten een gecontroleerde wedstrijd af maar konden geen vuist maken tegen Giraud/Mucenieks. Na een goed gereden wedstrijd kwamen ze als derde over de finish maar helaas was dit net niet voldoende om op het dagpodium plaats te mogen nemen.

 

Met een 7-3 in de manches eindigde Team Willemsen op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een derde plaats staan. Aankomend weekend wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden op het circuit van Markelo.

 

Daguitslag GP Zijspancross Duitsland:

1 Bax/Musset 50 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 42 Pnt

3 Daiders/Stupelis 36 Pnt

4 Willemsen/Bax 34 Pnt

5 Wilkinson/Chamberlain 33 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Bax/Musset 545 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 507 Pnt

3 Willemsen/Bax 476 Pnt

4 Brown/Miljard 366 Pnt

5 Cermak/Cermak 361 Pnt


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Austria Motors
JH MX Service
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
CPJ Techniek