×5
 
Van Laar Suspension
SJ Racing
Promax Racing
BTC Scooters
HK Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

HMX Parts
Carpus
MX Stage Alain Roels
Tonnies Bike Shop
BCS Racing
Motorworkx
Honda
Grizzly Racing Service
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
De Brug Personeel
VH Special Exhaust

Willemsen/Bax grijpen net naast het podium in Grand Prix zijspancross in Duitsland

De zijspancombinatie Willemsen/Bax hebben in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Rudersberg net het podium gemist.

Willemsen/Bax grijpen net naast het podium in Grand Prix zijspancross in Duitsland

In de eerste manche moesten ze na een aanrijding met de derde combinatie het tempo laten zakken waardoor ze genoegen moesten nemen met een zevende plaats. In de tweede manche kwamen ze als derde over de finish en eindigden hiermee op een vierde plaats in het dagklassement.

 

Op zaterdag regende het van tijd tot tijd waardoor de omstandigheden glad en modderig waren. Het team kende een goede dag waarin ze zich in hun groep als derde wisten te kwalificeren voor de wedstrijd.

 

In de eerste manche konden Daniel en Robbie in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Ze bouwden hun wedstrijd goed op en gingen in de aanval op de derde combinatie. Tot twee keer toe lieten ze in een bocht een gat open waarop Daniel reageerde. Hij dook het gat in en probeerde de derde plaats over te nemen. Echter bij de tweede poging raakten beide combinaties elkaar, wat tot gevolg had dat er een aantal spaken uit het bakwiel braken. Noodgedwongen moest Daniel het tempo laten zakken en zakte gedurende de wedstrijd terug naar een zevende plaats.

 

Gebrand op een beter resultaat gingen ze in de tweede manche van start. Wederom kwamen ze rond de vijfde plaats uit de start en wisten zich in de beginfase al op te werken naar een derde positie. Daniel en Robbie werkten een gecontroleerde wedstrijd af maar konden geen vuist maken tegen Giraud/Mucenieks. Na een goed gereden wedstrijd kwamen ze als derde over de finish maar helaas was dit net niet voldoende om op het dagpodium plaats te mogen nemen.

 

Met een 7-3 in de manches eindigde Team Willemsen op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een derde plaats staan. Aankomend weekend wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden op het circuit van Markelo.

 

Daguitslag GP Zijspancross Duitsland:

1 Bax/Musset 50 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 42 Pnt

3 Daiders/Stupelis 36 Pnt

4 Willemsen/Bax 34 Pnt

5 Wilkinson/Chamberlain 33 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Bax/Musset 545 Pnt

2 Giraud/Mucenieks 507 Pnt

3 Willemsen/Bax 476 Pnt

4 Brown/Miljard 366 Pnt

5 Cermak/Cermak 361 Pnt

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

MX Direct
Ovaa Motors
Van Heck Sportmassages
Kellerman Quadschool
JH MX Service
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Austria Motors
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Ready 2 Compete