Promax Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
BTC Scooters
BZS Racing Parts
SJ Racing

Advertenties

VH Special Exhaust
Eilers MX Racing
Carpus
HMX Parts
Tonnies Bike Shop
Ozzo Racing
HVM Parts
Motorworkx
Vakgarage Akersloot
Honda
Grizzly Racing Service
De Brug Personeel
BCS Racing
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels

Davy Pootjes scoort top tien plaats in Grand Prix MX2 in Assen

Davy Pootjes van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Assen een top tien plaats weten te behalen.

Davy Pootjes scoort top tien plaats in Grand Prix MX2 in Assen

De crosser uit Ammerzoden kon in de eerste manche niet voluit rijden omdat hij last kreeg van harde onderarmen. Door te blijven knokken voor wat hij waard was, wist hij er toch een twaalfde plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij na een slechte start van buiten de top twintig terug naar een negende plaats.

 

Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement en op zaterdag, was het circuit erg nat en modderig in de trainingen. Davy sloeg zich goed door de zaterdag heen en wist zich op een sterke zesde plaats te kwalificeren voor de wedstrijd.

 

Met vertrouwen begon hij aan de eerste manche. Echter al na twee ronden kreeg hij te kampen met opgepompte armen en kon daardoor niet vrijuit rijden. Toch probeerde Davy het tempo zo hoog mogelijk te houden en wist op een twaalfde plaats over de finish te komen.

 

Op het verraderlijke circuit kwam Davy pas op een twintigste plaats uit de start van de tweede manche. Van buiten de top twintig begon hij aan een inhaalrace maar met snelle en constante rondetijden kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Hij vocht zich terug tot in de top tien en wist op een nette negende plaats over de finish te komen.

 

Met een 12-9 in de manches eindigde Davy op een elfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij nu op een vierentwintigste plaats. Aankomend weekend wordt de laatste Grand Prix van het seizoen verreden in het Franse Villars Sous Ecot.

 

Daguitslag MX2 Assen:

1 Jorge Prado 47 pnt

2 Pauls Jonass 39 pnt

3 Jeremy Seewer 38 pnt

5 Thomas Kjer Olsen 33 pnt

11 Davy Pootjes 21 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Pauls Jonass 735 Pnt

2 Jeremy Seewer 694 Pnt

3 Thomas Kjer Olsen 556 Pnt

4 Benoit Paturel 504 Pnt

5 Thomas Covington 485 Pnt

24 Davy Pootjes 83 Pnt

BTC Scooters
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Bakens Yamaha
Overveld Parts
MX Direct
VdLaarRacing
Ovaa Motors
MD Enduro
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Van Heck Sportmassages
Austria Motors