SJ Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

Honda
TvH Motorsport
HMX Parts
BCS Racing
Carpus
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
Motorworkx
Tonnies Bike Shop
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
Grizzly Racing Service
De Brug Personeel

Knappe zevende plaats voor Britt van der Werff in Grand Prix dames in Assen

Britt van der Werff van het Aalster tenten/Laurense Kawasaki team is in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in Assen op een knappe zevende plaats geƫindigd.

Knappe zevende plaats voor Britt van der Werff in Grand Prix dames in Assen

Dit resultaat behaalde Britt door in zowel de eerste als de tweede manche op een achtste plaats over de finish te komen.

Dit seizoen kende Britt tot nu toe veel tegenslag maar toch vertrok ze vol goede moed naar Assen om deel te nemen aan de voorlaatste wedstrijd meetellend om het wereldkampioenschap. Na een keurige elfde tijd in de training stond Britt vol vertrouwen aan de start van de eerste manche, op een nat TT-circuit.

Bij de start van de eerste manche had ze een uitstekende reactie en zat voorin het veld bij het aansnijden van de eerste bocht. Helaas kwam ze kort daarna ten val waardoor ze veel plaatsen verloor maar meteen herstelde ze zich en aan het einde van de eerste ronde kwam ze door op een zevende plaats. Niet veel later schoof Britt door naar de zesde plaats en opende de jacht op de vijfde plaats. Echter koos Britt op dat moment een verkeerd spoor waarin ze achter een gevallen rijdster kwam te staan. Dit had tot gevolg dat ze een plaats terug zakte. In de slotfase moest ze helaas nog een plaats inleveren en kwam als achtste over de finish.

Ook in de tweede manche kwam Britt goed over het hek bij de start en dook als elfde de eerste bocht in. Ze kende een goede eerste ronde waarin ze meteen vier plaatsen goed wist te maken. Op een zevende plaats kwam ze uit de eerste ronde en wist deze positie maar liefst acht ronden vast te houden totdat ze deze af moest staan aan een snellere dame. In de slotfase besloot Britt om de manche gecontroleerd uit te rijden en kwam zo opnieuw als achtste over de finish. “In Assen viel alles eindelijk op zijn plaats en kon ik twee goede manches rijden,” aldus een tevreden Britt.

Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd voor het wereldkampioenschap dames op het programma in het Franse Villars sous Ecot.

Daguitslag WMX Assen:
1 Nancy van de Ven 50 pnt
2 Livia Lancelot 42 pnt
3 Larissa Papenmeier 38 pnt
4 Kiara Fontanesi 36 pnt
5 Courtney Duncan 36 pnt
7 Britt van der Werff 26 pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Nancy van de Ven 193 Pnt
2 Courtney Duncan 191 Pnt
3 Livia Lancelot 190 Pnt
4 Kiara Fontanesi 188 Pnt
5 Larissa Papenmeijer 160 Pnt
16 Britt van der Werff 55 Pnt


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Ovaa Motors
Austria Motors
CPJ Techniek