Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

Tonnies Bike Shop
HMX Parts
Eilers MX Racing
De Brug Personeel
Vakgarage Akersloot
Grizzly Racing Service
TvH Motorsport
Motorworkx
Carpus
BCS Racing
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Honda

Volledig Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing in de top tien in GP MX2 in Assen

In de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 op het TT circuit van Assen zijn alle drie de rijders van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing in de top tien geeindigd.

Volledig Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing in de top tien in GP MX2 in Assen

Thomas Kjer Olsen sloot de dag af als vijfde, Thomas Covington werd zevende en Conrad Mewse tiende.

 

Na de overzeese Grand Prix in Amerika ging Rockstar Energy Factory Husqvarna Racing dit weekend van start in de Grand Prix van Nederland op het TT-circuit in Assen. Tijdens de kwalificatie op zaterdag lieten de rijders zien goed de weg te weten op de zandcircuits door als eerste, tweede en derde te eindigen. Dit gaf de rijders veel vertrouwen voor de manches op zondag.

 

In de eerste manche pakte Thomas Covington de beste start en kwam aan het einde van de eerste ronde door op een derde plaats, gevolgd door teamgenoot Conrad Mewse. De Deen Thomas Kjer Olsen zat er minder goed bij en begon de wedstijd op de tiende plaats. Gedurende de manche waren Covington en Mewse samen lange tijd verwikkeld in het gevecht voor de derde plaats. De derde plaats ging uiteindelijk naar de Amerikaan en Mewse moest na een valpartij genoegen nemen met een zesde plaats. Ook “TKO” wist gedurende de manche nog wat terrein goed te maken en kwam als achtste over de finish.

 

In de tweede manche was het Conrad Mewse die kopstart pakte en in de eerste tien minuten sterk aan de leiding bleef rijden. Achter hem was Thomas Kjer Olsen ook goed vertrokken alleen kende Thomas Covington een zeer slechte openingsfase en hij kwam pas door op een vijftiende plaats. Nadat Mewse de leiding verloor had hij moeite het hoge tempo vast te houden en gedurende de manche zakte hij dan ook af naar de twaalfde plaats. Olsen kende daarnaast juist een hele constante manche, nadat hij als zesde door kwam in de eerste ronde wist hij zich gedurende de manche op te werken naar de derde plaats. Thomas Covington kon helaas geen vervolg geven aan zijn derde plaats in de eerste manche. Na de slechte start kwam de Amerikaan steeds verder naar voren tot een valpartij hem terug verwees naar de dertiende plaats.

 

Met nog één wedstrijd te rijden in het Franse Villars sous Ecot is WK debutant Thomas Kjer Olsen al verzekerd van de derde plaats in de eindstand. Thomas Covington, die momenteel vijfde staat in het wereldkampioenschap heeft nog uitzicht op de vierde plaats. De laatste Grand Prix van het seizoen wordt volgende week verreden.

 

Daguitslag MX2 Assen:

1 Jorge Prado 47 pnt

2 Pauls Jonass 39 pnt

3 Jeremy Seewer 38 pnt

5 Thomas Kjer Olsen 33 pnt

7 Thomas Covington 28 pnt

10 Conrad Mewse 24 pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Pauls Jonass 735 Pnt

2 Jeremy Seewer 694 Pnt

3 Thomas Kjer Olsen 556 Pnt

4 Benoit Paturel 504 Pnt

5 Thomas Covington 485 Pnt

15 Conrad Mewse 216 Pnt

 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
Austria Motors
Overveld Parts
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
JH MX Service