SJ Racing
Van Laar Suspension
Promax Racing
HK Suspension
BZS Racing Parts
BTC Scooters

Advertenties

Eilers MX Racing
Tonnies Bike Shop
De Brug Personeel
Grizzly Racing Service
BCS Racing
HMX Parts
Honda
Carpus
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Motorworkx
TvH Motorsport

Jeffrey Herlings wint thuis Grand Prix in Assen

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM team heeft zijn thuis Grand Prix in Assen op zijn naam geschreven. Nadat Herlings op zaterdag in elke sessie de snelste was, wist hij op zondag zowel de eerste als de tweede manche op zijn naam te schrijven.

Jeffrey Herlings wint thuis Grand Prix in Assen

Na twee sterke weken in Amerika was hij erop gebrand om ook voor eigen publiek te scoren. Op het aangelegde zandcircuit liet hij op zaterdag al zien goed uit de voeten te kunnen en dit gaf vertrouwen voor de zondag.

Toen het starthek voor de eerste maal viel was het Herlings zijn teamgenoot en grootste rivaal Antonio Cairoli die de kopstart nam. Jeffrey zelf kwam zoals vaker dit jaar niet geweldig van zijn plaats en stuurde zijn KTM als zevende door de eerste bocht. Aangemoedigd door het thuispubliek snelde Herlings naar voren en halverwege de manche was hij aangekomen in het wiel van Antonio Cairoli. Vrij snel wist hij de leiding over te nemen en ondanks aandringen van Cairoli gaf Herlings de leiding niet meer af en kwam als winnaar over de finish.

In de tweede manche kende Jeffrey een betere start en meteen zocht hij het wiel van Max Nagl, die de kopstart had genomen. Nadat de Duitser een ronde aan de leiding had gereden nam Herlings de kop over en vervolgens liep hij snel weg van de concurrentie. Gesteund door het publiek declasseerde Jeffrey de concurrentie en met een voorsprong van veertig seconden kwam hij als winnaar over de finish.

Met de dubbele manchezege verzekerde Jeffrey zich niet alleen van de overwinning in zijn thuis Grand Prix maar ook kan de tweede plaats in het wereldkampioenschap hem niet meer ontgaan. Volgende week wordt in Frankrijk de laatste Grand Prix van het seizoen verreden op het circuit van Villars sous Ecot.

Daguitslag MXGP Assen:
1 Jeffrey Herlings 50 pnt
2 Romain Febvre 38 pnt
3 Max Anstie 38 pnt
4 Antonio Cairoli 37 pnt
5 Max Nagl 33 pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 710 Pnt
2 Jeffrey Herlings 627 Pnt
3 Gautier Paulin 571 Pnt
4 Clement Desalle 544 Pnt
5 Tim Gajser 485 Pnt

BTC Scooters
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
CPJ Techniek
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Austria Motors
MX Direct
VdLaarRacing