HK Suspension
BTC Scooters
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

TvH Motorsport
Eilers MX Racing
Grizzly Racing Service
BCS Racing
De Brug Personeel
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Carpus
Motorworkx
VH Special Exhaust
Vakgarage Akersloot
Honda
Tonnies Bike Shop

Opnieuw top tien klassering voor Arnaud Tonus tijdens MXGP in Lommel

Het loodzware zand van Lommel is de grote angst voor veel van de rijders.

Opnieuw top tien klassering voor Arnaud Tonus tijdens MXGP in Lommel

De Grand Prix van België, de thuis Grand Prix van het Wilvo Yamaha MXGP Team, was door de regen op zaterdag nog zwaarder dan normaal.

 

De kwalificatieheat was een loodzware opgave voor zowel mens als machine. Arnaud Tonus zette de druk erop en wist gedurende de heat meerdere rijders te passeren. Een zestiende plaats was uiteindelijk het resultaat waarna alle aandacht meteen uitging naar de zondag, de dag waarop de manches voor de punten worden verreden.

 

Constantheid is een belangrijke factor in zulke moeilijke omstandigheden en Tonus wist het zodoende in de eerste manche lange tijd op te nemen tegen de rijders voor in het veld. Nadat hij bij de start in de top tien aan zijn wedstrijd begon wist hij ondanks meerdere duels zijn positie niet meer te verbeteren en werd als tiende afgevlagd. Zo hield hij zijn mooie serie top tien finishes wel in stand. De tweede manche begon gelijkwaardig aan de eerste manche en opnieuw wist hij binnen de top tien uit de start te komen. Nadat hij zich gedurende de manche had opgewerkt naar de zevende plaats kwam hij uiteindelijk als achtste over de finish.  

 

Dankzij zijn constante uitslagen staat Tonus nu op de negende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap, op slechts zeven punten van de achtste man. Tijd om te herstellen van de zware Belgische Grand Prix is er niet, aangezien het kampioenschap aankomend weekend alweer verder gaat in Zwitserland, op het relatief nieuwe circuit van Frauenfeld.

 

Commentaar Arnaud Tonus: “Het was een zwaar weekend. We moesten vandaag (zondag) enkele wijzigingen aanbrengen omdat het gisteren niet echt geweldig ging. Ik rijd op de nieuwe motor dus het is steeds erg moeilijk om de juiste setting te vinden voor de motor, al helemaal op een zware baan als Lommel. Ik ben wel heel blij dat we steeds progressie boeken met de nieuwe motor. In de manches werd ik tiende en achtste, dat was op zich prima maar er is nog veel werk te doen. Alles bij elkaar zijn er genoeg positieve punten waar we mee verder kunnen. Ik kijk enorm uit naar mijn eerste thuis Grand Prix in Zwitserland aankomend weekend. ”

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

Ovaa Motors
Austria Motors
CPJ Techniek
JH MX Service
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Van Heck Sportmassages
Overveld Parts
VdLaarRacing
MX Direct