HK Suspension
SJ Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
Promax Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Motorworkx
Tonnies Bike Shop
De Brug Personeel
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Carpus
Grizzly Racing Service
TvH Motorsport
HMX Parts
Honda
Eilers MX Racing
BCS Racing

Kay Karssemakers scoort top vijf plaats in EK 85cc in Duitsland

Kay Karssemakers van het HMX Racing No Fear Husqvarna team heeft in de laatste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in het Duitse Schwedt een top vijf plaats weten te behalen.

Kay Karssemakers scoort top vijf plaats in EK 85cc in Duitsland

De crosser uit Boxtel wist deze positie in de tweede manche te behalen. In de eerste manche kreeg hij een tegenslag voor de kiezen want op een tweede plaats rijdend kreeg hij af te rekenen met een lekke band en zakte daardoor terug naar een negentiende positie. Kay Karssemakers was de enige rijder van het HMX Racing No Fear Husqvarna team die aan de start kwam in Duitsland omdat Bradley Mesters nog niet hersteld was van zijn valpartij in het ONK 65cc in St. Isidorushoeve.

 

Kay was gemotiveerd afgereisd naar deze laatste wedstrijd in Schwedt en dit liet hij op zaterdag gelijk in de trainingen zien. In de vrije training zette hij een tweede tijd op de klokken en in de tijdtraining kwam hij na verschillende snelle ronden uit op een zesde tijd. Aan het einde van de dag liet hij in de kwalificatieheat zien dat hij de snelheid had om op zondag mee te kunnen strijden voor de podiumplaatsen want na een gecontroleerd gereden wedstrijd kwam Karssemakers op een nette tweede plaats over de finish.

 

Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche. Hij reageerde goed toen het starthek viel en op zijn HMX Racing No Fear Husqvarna dook hij als leider de eerste bocht in. Met een goed ritme wist hij lang stand te houden op een tweede plaats totdat hij te kampen kreeg met een lekke achterband en het tempo moest laten zakken. Dit zorgde ervoor dat hij ver terug viel en uiteindelijk genoegen moest nemen met een negentiende plaats.

 

In de tweede manche wist hij er een goede vijfde plaats uit te halen waarmee hij zich verzekerde van kwalificatie voor de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechie. In de eindstand om het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West is Kay op een zesde plaats geeindigd.

 

Aanstaande zondag zal het HMX Racing No Fear Husqvarna team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Winterswijk.

 

Eindstand Europees Kampioenschap 85cc Noord/West:

1 Kay de Wolf 218 Pnt

2 Jett Lawrence 161 Pnt

3 Magnus Smith 156 Pnt

4 Liam Hanstrom 147 Pnt

5 Noel Nilsson 145 Pnt

6 Kay Karssemakers 134 Pnt


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
Ovaa Motors
Overveld Parts
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Austria Motors
Ready 2 Compete
JH MX Service