BTC Scooters
Promax Racing
HK Suspension
SJ Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Carpus
Honda
Motorworkx
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
De Brug Personeel
Grizzly Racing Service
BCS Racing
Tonnies Bike Shop
Ozzo Racing

Rick Wennekes net naast het podium in IMBA 125cc in Denemarken

Rick Wennekes van JTX Racing is in de IMBA 125cc in het Deense Grenaa net naast het podium geƫindigd.

Rick Wennekes net naast het podium in IMBA 125cc in Denemarken

Na een vijfde en een zesde plaats in de eerste twee manches, finishte Wennekes op een sterke derde plaats in de derde manche en eindigde hiermee op een vierde plaats in het dagklassement.

Op het prachtige circuit in Grenaa kon Rick in de tijdtraining meteen goed aanzetten wat hem een keurige vierde tijd opleverde. Dit gaf hem veel vertrouwen voor de eerste manche en een goede plek achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche viel kwam Rick goed van zijn plek en hij stuurde zijn motor als één van de eerste door de bocht. Helaas kwam er in de tweede bocht iemand ten val en hierbij viel hij tegen Rick aan, wat hem wat tijd koste. Hierna moest Wennekes op de elfde plaats zijn wedstrijd hervatten waarna hij met een hoog tempo terug wist te rijden naar de vijfde plaats. In de slotfase kwam hij nogmaals ten val maar dit koste hem gelukkig geen plaatsen en dit betekende een vijfde plaats bij het vallen van de vlag.

In de tweede manche kwam Rick heel goed van zijn plek bij de start en wist hij bijna de holeshot op te eisen. Helaas haakte hij toen in een andere rijder waardoor hij ten val kwam en hij bijna als laatste op tien seconden achter de rest van het veld weer aan zijn wedstrijd moest beginnen. Opnieuw wist Rick een ijzersterke inhaalrace te rijden en dit leverde hem een zesde plaats op.

Ook in de derde manche reageerde Rick goed op het vallende starthek en na de eerste ronde kwam hij door op de zesde plaats. Opnieuw wist hij meteen een goed ritme op te pakken waarna hij gedurende de manche op wist te schuiven naar de derde plaats.

Met een 5-6-3 in de manches kwam Rick vier punten te kort voor het podium. “Helaas net geen podium maar ik ben wel heel tevreden over het rijden,” aldus Rick.

Daguitslag IMBA MX2 Jeugd Grenaa:

1 Boyd van der Voorn 180 Pnt
2 Kasper Baek Iversen 162 Pnt
3 Nikolaj Elmose 142 Pnt
4 Rick Wennekes 138 Pnt
5 Rutger Baauw 129 Pnt

MKS Graphics
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
JH MX Service
VdLaarRacing
MX Direct
Overveld Parts
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Austria Motors