×5
 
Van Laar Suspension
BTC Scooters
HK Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Motorworkx
HMX Parts
Honda
Carpus
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
De Brug Personeel
Tonnies Bike Shop
BCS Racing
VH Special Exhaust
Ozzo Racing
Grizzly Racing Service
Eilers MX Racing

Jarno Verhorevoort begint het IMBA Kampioenschap in de top vijf

Jarno Verhorevoort van het Twenty Suspension Suzuki team is tijdens de eerste IMBA wedstrijd in Grenaa, Denemarken op een vijfde plaats geƫindigd.

Jarno Verhorevoort begint het IMBA Kampioenschap in de top vijf

De Suzuki-rijder reed drie constante manches en wist met een vijfde, zevende en vierde plaats op een vijfde plaats te eindigen in het dagklassement.

 

Het seizoen van de rijder uit Helmond kwam moeizaam op gang na de zware blessure van eind 2016 maar iedere week komt Jarno weer iets dichter bij zijn oude vorm. Tijdens de tijdtraining in Grenaa lag het circuit nog erg snel en kwam hij tot een zevende tijd. Dit was beter dan de Suzuki-rijder had verwacht, aangezien het tijdrijden niet zijn sterkste punt is.

 

Toen het starthek voor de eerste maal viel kwam hij goed van zijn plek en dook hij als derde de eerste bocht in. Deze plaats wist hij enkele ronden vast te houden totdat hij zijn hoofd moest buigen voor de rijder achter zich. Hierna reed hij enkele ronden op de vierde plaats om vervolgens als vijfde over de finish te  komen.

 

Ook in de tweede manche kende Jarno een goede start en opnieuw zat hij binnen de top vijf bij het uitkomen van de eerste bocht.  Na de eerste ronde kwam de rijder uit Helmond op de vierde plaats door maar helaas merkte hij al snel dat het rijden niet zo makkelijk ging als in de eerste manche.  Hierdoor zakte Jarno iets terug en besloot om de manche gecontroleerd uit te rijden, dit ook omdat er nog een derde manche op het programma stond. In het tweede deel van de wedstrijd zat Jarno er helemaal doorheen maar wist hij op karakter toch nog als zevende over de finish te komen.

 

Voor de derde manche had Jarno een aantal dingen aan de afstelling van zijn motor veranderd en dit pakte goed uit. Hij zat er tijdens de start weer goed bij en draaide zijn Suzuki als tweede uit de eerste bocht. Na de eerste ronde lag hij op de derde plaats en merkte hij meteen dat de aanpassingen tussen de manches in goed uitpakten. Het rijden ging makkelijker en het koste minder energie waardoor Jarno lange tijd de derde plaats vast kon houden. Pas in de slotfase verloor hij één plaatsje waarna hij sterk als vierde onder de finishvlag door kwam.

 

Met 5-7-4 in de manches werd Jarno vijfde in de daguitslag. “Het rijden gaat steeds meer de goede kant op en ik kijk nu alweer uit naar de wedstrijd in Frankrijk, volgende week,” aldus de crosser uit Helmond.

 

Daguitslag IMBA Inters Open Grenaa, Denemarken:

1 Jim Sorensen 180 Pnt

2 Nicolaj Damsgaard 154 Pnt

3 Luke Burton 151 Pnt

4 Frederic Weigert 136 Pnt

5 Jarno Verhorevoort 133 Pnt

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

Ovaa Motors
VdLaarRacing
MX Direct
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Ready 2 Compete
Austria Motors
CPJ Techniek