BZS Racing Parts
HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke

Advertenties

TvH Motorsport
De Brug Personeel
Tonnies Bike Shop
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Grizzly Racing Service
Carpus
Motorworkx
HMX Parts
Eilers MX Racing
BCS Racing
Honda

Willemsen/Bax kennen tegenslag in belangrijke ONK Zijspancross in Holten

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Holten tegenslag gekend.

Willemsen/Bax kennen tegenslag in belangrijke ONK Zijspancross in Holten

Nadat ze in de eerste manche tweede waren geworden, hadden ze de koppositie in de strijd om de titel in handen genomen. Echter in de tweede manche kregen ze aan de leiding rijdend, te kampen met een probleem met de koppeling en vielen uit! Hierdoor hebben ze de koppositie in de tussenstand weer af moeten staan en kijken tegen een achterstand aan van tien punten op Bax/Musset.

Daniel en Robbie stonden op scherp voor deze wedstrijd en begonnen met een achterstand van tien punten op Bax/Musset aan de wedstrijd. Ze wisten dat het belangrijk was om hoog te scoren, wilden ze nog een kans maken op de titel. In de training voelden ze zich goed thuis op de baan en knalden er een rondetijd uit waarmee ze de pole position wisten te veroveren.

De temperaturen liepen voor de eerste manche flink op en het beloofde dan ook een zware wedstrijd te gaan worden. Toen het starthek viel waren het Daniel en Robbie die als leiders uit de eerste bocht kwamen. Met een goed ritme hielden ze in de beginfase goed stand op een eerste plaats totdat de dodemansknop eruit schoot en ze teruggeslagen werden naar een vierde plaats. Snel wisten ze de derde plaats terug in handen te nemen en begonnen te jagen op de twee leidende combinaties. Toen Bax/Musset uit de wedstrijd verdwenen, wisten Daniel en Robbie dat ze punten goed konden maken. Toch hielden ze het tempo strak en begonnen in te lopen op de leiders, Hermans/van Gaalen. De tijd was helaas tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor ze tevreden op een tweede plaats over de finish kwamen.

Nadat ze tussen de manches in goed uitgerust hadden, waren ze klaar voor de tweede manche. Opnieuw wisten ze kopstart te pakken en voerden het deelnemersveld aan. Het rijden ging lekker totdat ze te kampen kregen met een probleem met de koppeling waardoor Hermans/van Gaalen ze wist te passeren. Daniel probeerde zolang mogelijk te blijven rijden maar slaagde er helaas niet in om de finish te halen en bleef daardoor puntloos in de tweede manche.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Ik ben zeer teleurgesteld. Het rijden ging goed en we hebben er vandaag echt voor gestreden. Dat de techniek ons dan in de steek laat, is echt frustrerend. We hebben nog altijd een kans op de titel omdat we maar tien punten achter staan. We zullen er volgend weekend in Valkenswaard alles aan doen om hoog te scoren en een gooi te doen naar de titel.’’

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijven Willemsen/Bax op een tweede plaats staan en kijken tegen een achterstand aan van tien punten op Bax/Musset. De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt aanstaande zondag verreden in Valkenswaard.

Daguitslag ONK Zijspancross Holten:
1 Hermans/van Gaalen 100 Pnt
2 Veldman/van den Bogaart 82 Pnt
3 van Werven/van der Putten 76 Pnt
4 Keuben/Snell 71 Pnt
5 Keuben/Rietman 71 Pnt
13 Willemsen/Bax 45 Pnt
 
Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 353 Pnt
2 Willemsen/Bax 343 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 341 Pnt
4 Veldman/van den Bogaart 329 Pnt
5 van de Lagemaat/de Laat 263 Pnt


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
Austria Motors
Overveld Parts
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
JH MX Service
Ready 2 Compete