HK Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Grizzly Racing Service
TvH Motorsport
Ozzo Racing
BCS Racing
HMX Parts
De Brug Personeel
Eilers MX Racing
Motorworkx
Tonnies Bike Shop
Carpus
MX Stage Alain Roels
Honda

Drie maal podium Husqvarna MX Rookies

Zaterdag 10 juni werd in Son de zevende KNMV ONK wedstrijd jeugd MX2 verreden. Boyd van der Voorn kwam op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 aan de start en scoorde een knappe derde plaats.

Drie maal podium Husqvarna MX Rookies

In de tijdtraining perste hij er een snelle ronde uit en kon hij de komende manches als tweede naar het starthek. De start van de eerste manche was goed en kwam Boyd als derde uit de eerste bocht. Sterk rijdend hield hij deze positie tot aan de finish. Bij de start van de tweede manche kwam Boyd weer als derde uit de eerste bocht. In de tweede ronde schoof Boyd door naar de tweede plaats. Na drie rondes moest hij zijn meerdere erkennen en werd hij gepasseerd door Raivo Dankers. Ook nu weer reed Boyd de manche sterk uit en finishte als derde. Op het podium was de derde plaats voor onze Husqvarna Rookies.

De volgende dag werd in St. Isidorushoeve de jeugd ONK verreden. Hier kwamen de Rookies Damien Knuiman en Boyd van der Voorn aan de start. De geblesseerde Jeremy Knuiman was ook van de partij om zijn teammaatjes aan te moedigen.

Damien liet direct in de tijdtraining al zien dat hij de ‘te kloppen’ man was. Hij klokte vol vertrouwen de snelste trainingstijd en pakte de poleposition. Na de start van de eerste manche reed Damien op de derde plaats. Netjes en beheerst bouwde hij zijn wedstrijd op. Twee ronden voor het eind nam hij de leiding en gaf deze niet meer af. Na de start van de tweede manche schakelde Damien even mis en  kwam hij als vijftiende uit de eerste bocht. Hij verbaasde iedereen om na de eerste ronde al op plaats drie door te komen. In de tweede ronde passeerde hij de tweede man en kon de achtervolging in zetten op de kopman. Deze had een behoorlijke voorsprong op kunnen bouwen. Damien reed beresterk en liep twee seconden per ronde in. Twee ronden voor het eind kwam hij aan het achterwiel van de kopman. Deze maakte echter een fout en kwam ten val. Gelukkig liep dit goed af en kon hij achter Damien zijn wedstrijd vervolgen. Damien gaf de koppositie niet meer af en won ook de tweede manche.

Boyd van der Voorn liet ook hier weer zien dat hij goede rondetijden kan rijden. Hij klokte de derde trainingstijd. De start van de eerste manche was redelijk en Boyd kon als tiende aan de wedstrijd beginnen. Na twee ronden was er een rode vlag en werd de wedstrijd gestaakt. De herstart van de eerste manche was geweldig. Boyd pakte overtuigend zijn eerste echte holeshot. Gedurende de wedstrijd werd  hij tweemaal gepasseerd en finishte als derde. De start van de tweede manche was minder. Als negentiende kwam hij door de eerste bocht. Gedreven vocht Boyd zich naar voren om in de laatste ronde aan het achterwiel van de vierde man te finishen. Boyd heeft gevochten als een leeuw en leverde weer een fantastische prestatie. In de totaalstand werd Boyd, net als de vorige dag, keurig derde.

Volgend weekend rijden de twee Rookies in het buitenland. Damien rijdt zijn laatste EK kwalificatie wedstrijd in Duitsland en Boyd komt aan de start van de IMBA wedstrijd te Denemarken.

 


MKS Graphics

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
JH MX Service
Ovaa Motors
Overveld Parts
Ready 2 Compete
Austria Motors
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool