×5
 
HK Suspension
BTC Scooters
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
SJ Racing

Advertenties

Carpus
Grizzly Racing Service
Honda
Tonnies Bike Shop
De Brug Personeel
MX Stage Alain Roels
BCS Racing
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
Motorworkx
TvH Motorsport
HMX Parts
VH Special Exhaust
Ozzo Racing

Lotte van Drunen vijf dagen na operatie op het podium in het ONK 65cc Emmen

Lotte van Drunen van MX team van Drunen is afgelopen zaterdag op een tweede plaats geƫindigd in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc in Emmen.

Lotte van Drunen vijf dagen na operatie op het podium in het ONK 65cc Emmen

Dit deed ze door in de eerste manche als derde te finishen en de tweede manche op een tweede plaats af te sluiten. Op zondag stond Bram ook in Emmen aan de start bij de Dutch Masters 125cc. Echter kende hij een moeilijke dag waarin hij niet verder kwam dan een dertigste plaats.

 

Afgelopen weekend was Emmen het toneel van de motorcross op het hoogste niveau. Op zaterdag was het de beurt aan het ONK jeugd met op zondag de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross. De vrijwilligers van het Motodrome in Emmen hadden er alles aan gedaan om circuit Pottendijk goed te prepareren en dit was perfect gelukt.

 

Lotte had zoals gewoonlijk weer veel zin in de wedstrijd en zette tijdens de training een mooie derde tijd op de klokken. Bij het vallen van het starthek in de eerste manche was ze goed weg en pakte kopstart. Lotte was iets te voorzichtig bij de eerste opstap en werd door drie man voorbij gereden. Hier was Lotte natuurlijk niet blij mee en ze wist na een aantal bochten de derde positie terug te veroveren. Rijdend in het achterwiel van de tweede man probeerde ze er links voorbij te gaan maar dit lukte niet en ze kwam als derde over de finish. Niet tevreden reed ze terug naar de camper en vroeg aan haar papa en broer Bram wat er mis ging.

 

Na wat goede tips ging ze vol zelfvertrouwen op weg naar het starthek voor haar tweede manche. Lotte haar reactie was wederom goed en vertrok als tweede, al snel kon ze de koppositie overnemen en reed drie ronden op kop. Helaas moest Lotte de koppositie afstaan maar finishte op een keurige tweede plaats.

 

In het dagklassement werd ze ook tweede en daar was ze  tevreden  mee. Extra glans kreeg deze tweede plaats door een ingreep die na het ONK in Rosmalen moest laten doen. Een week eerder kreeg ze een bult bovenop haar pas geopereerde sleutelbeen. De pin wou eruit en die is op maandagavond dan ook snel verwijderd, gelukkig voor Lotte ondervond ze hier geen pijn van en kon ze gewoon van start gaan in Emmen.


Voor Bram stond zondag de Dutch Masters of Motocross op het programma. Ook Bram had er veel zin in en begon enthousiast aan zijn tijdtraining. De eerste paar ronden verliepen niet echt lekker, wat hem er van weerhield om een goede tijd neer te zetten. Pas in de zevende  ronde lukte het Bram om zijn snelste tijd neer te zetten maar hij was uiteindelijk erg ontevreden met zijn zevenentwintigste tijd. Ook beide manches verliepen niet lekker. Bij beide starts kon Bram niet goed wegkomen en begon hij in de staart van het veld en pas halverwege de manches kwam hij in zijn ritme. Echter kon hij daardoor niet de resultaten behalen waar hij op had gehoopt. Bram moest genoegen nemen met een achtentwintigste en vierentwintigste plaats.

 

Voor Lotte staat er op 28 mei een ONK in Oirschot op het programma en daarnaast zal ze in het weekend van 3-4 juni deelnemen aan het EK 65cc in Mill. Bram zal aanstaande zondag starten in het ONK Veendam en zal 4 juni starten tijdens het ONK in Mill, wat tegelijk wordt verreden met het EK waaraan ook Lotte deelneemt.

 

Foto credits:  RGP Photo and RebaMX

 

Lotte en Bram willen graag ook hun sponsoren bedanken die alles voor hun mogelijk maken, Lotte haar nieuwste sponsor HGS Exhaust Systems, Brouwer Motors, RK service, VHM, MvD racewear, Brouwer Motorsport, DT1 air filters, R2C trainingen, Jumbo, MQP Sports, Husqvarna Nederland, Freegun, Nooteboom Textiles, Autoschade Visser, Alpinestars, Vos Oss Motoren, Patrick Filterservice, Stenzo Textiles, De Noord Assurantiën, Gruko bv., RGP Photo, Joytex, RebaMX, Addvision, MX Nieuws en De Stoffenkraam.

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

Bakens Yamaha
JH MX Service
Overveld Parts
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Austria Motors
Kellerman Quadschool
MX Direct
Van Heck Sportmassages
CPJ Techniek
Ovaa Motors