×5
 
Van Laar Suspension
SJ Racing
HK Suspension
BTC Scooters
BZS Racing Parts
Promax Racing

Advertenties

TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
BCS Racing
Tonnies Bike Shop
Carpus
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
De Brug Personeel
Motorworkx
VH Special Exhaust
Grizzly Racing Service
Honda
Eilers MX Racing

Gemengde gevoelens voor Rick Satink na de Dutch Masters in Emmen

Rick Satink van het GDI KTM team heeft in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum een top tien plaats weten te behalen.

Gemengde gevoelens voor Rick Satink na de Dutch Masters in Emmen

Satink wist in de tweede manche negende te worden nadat hij in de eerste manche als twaalfde over de finish was gekomen. Helaas produceerde na de finish teveel geluid waardoor hij helaas gediskwalificeerd werd.

 

Onder zeer goede omstandigheden werd in Emmen de derde Dutch Masters of Motocross verreden. Het publiek wist in grote getale de weg naar circuit Pottendijk te vinden en werden getrakteerd op een ijzersterk deelnemersveld.

 

Nadat Rick in de tijdtraining verschillende keren aan had gezet, kwam hij uiteindelijk tot een zestiende tijd. Door een zware valpartij van een andere rijder vond er een herstart plaats en vervielen de tijden die op dat moment al waren neergezet. In het resterende deel van de training probeerde Rick nog een paar keer om een scherpe tijd neer te zetten maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een achttiende tijd.

 

Bij de start van de eerste manche zat Rick er niet goed bij en moest in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een twaalfde plaats. Op dat moment kwam hij alleen te rijden met niemand voor of achter zich. Hij probeerde het gat tot aan de elfde man te dichten maar dit lukte niet waardoor hij op een twaalfde plaats werd afgevlagd. Na de manche kreeg Rick echter een flinke tegenslag te verwerken want zijn machine produceerde teveel lawaai bij een geluidsmeting en dit had tot gevolg dat hij gediskwalificeerd werd.

 

Met nieuwe motivatie stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Wederom moest hij vanuit de middenmoot terug naar voren zien te komen. Vrij gemakkelijk wist hij zich op te werken naar een negende plaats maar helaas kwam hij na zo’n vijftien minuten wedstrijd weer alleen te rijden. Rick besloot om geen grote risico’s meer te nemen en de wedstrijd uit te rijden op een negende plaats. Met dit resultaat was Rick achter Jeffrey Herlings de tweede Nederlander in de uitslag.

 

Met nog één wedstrijd te gaan staat Rick op een twaalfde plaats in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross. De finale van dit kampioenschap is over zo’n twee maanden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

 

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Emmercompascuum:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Evgeny Bobryshev 42 Pnt

3 Gautier Paulin 40 Pnt

4 Max Anstie 36 Pnt

5 Romain Febvre 34 Pnt

15 Rick Satink 12 Pnt

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

Overveld Parts
Van Heck Sportmassages
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Austria Motors
CPJ Techniek
JH MX Service
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
MX Direct
VdLaarRacing