BTC Scooters
Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

Eilers MX Racing
Motorworkx
MX Stage Alain Roels
BCS Racing
TvH Motorsport
De Brug Personeel
Honda
HMX Parts
Tonnies Bike Shop
VH Special Exhaust
Carpus
Vakgarage Akersloot
Grizzly Racing Service
Ozzo Racing

Husqvarna MX Rookies op podium

Zaterdag 13 mei reden Jeremy Knuiman en Boyd van der Voorn mee met de MON wedstrijd in Reusel.

Husqvarna MX Rookies op podium

Jeremy won op zijn Husqvarna TC 85cc grote wielen twee manches en Boyd won op zijn Husqvarna TC125cc één manche en werd één manche tweede. Beide heren werden hier totaalwinnaar in hun klasse. Op dezelfde dag tijdens de ONK Jeugd in Emmen kwam Damien Knuiman in actie.
 
Damien begon de dag goed met een nette derde trainingstijd. Zijn start van de eerste manche was redelijk. Hij spoorde zijn Husqvarna TC 65 aan om naar de kop te rijden. In zijn haast kwam hij echter tweemaal ten val. Uiteindelijk finishte Damien als zevende. Later bleek dat er wat mis was met de motor, waardoor hij niet optimaal had kunnen presteren. Het euvel kon niet direct worden opgespoord en daarom werd besloten om de reservemotor van start te laten gaan. De start van de tweede manche ging beter. Vanaf plaats vijf werd een nette inhaalrace ingezet, echter in de tweede ronde rijdend op P3 viel er een heuse stortvloed neer op het circuit in Emmen. Damien moest zijn bril afzetten en moest de rest van de manche zonder bril uitrijden. Hij kon hierbij zijn positie toch nog omzetten in een mooie tweede plaats op een geringe afstand achter de nummer één. In de totaalstand werd hij keurig derde.

Zondags namen Jeremy en Boyd deel aan de Dutch Masters of Motocross in Emmen.
Mede door de regenval op zaterdag lag het circuit in Emmen er op zondagochtend prachtig bij. De weersomstandigheden waren perfect en het beloofde een mooie dag te worden.
Kleine Damien werd gevraagd om als narijder te fungeren. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en voerde zijn functie voortreffelijk uit. Een mooie promotie van het Husqvarna MX Rookie Team.

Jeremy klokte op zijn Husqvarna TC 85 een keurige zevende tijd. Zijn start van de eerste manche was perfect. Als vijfde kwam hij uit de eerste bocht. Toen ging het in de eerste ronde toch nog mis. Hij maakte een slippertje en kwam ten val. Het duurde nogal even voordat hij weer op de motor zat. Zo'n beetje als allerlaatste kon hij de wedstrijd voortzetten. Gedreven vocht hij zich een weg naar voren om uiteindelijk als achttiende te worden afgevlagd. Na de start van de tweede manche kwam Jeremy in de middenmoot terecht. Solide reed hij op de loodzware baan de manche uit en scoorde een mooie negende plaats. Totaal werd de Ecomaxx piloot vandaag verdienstelijk dertiende.

Boyd van der Voorn was als gevolg van een blessure na drie weken weer terug op de motor. Tijdens de tijdtraining was hij zeer gedreven, maar hij kon niet echt lekker op zijn Husqvarna TC 125 in het ritme komen. Door de rustperiode is de kracht in zijn pols behoorlijk afgenomen en is het nog steeds wat stijf. Ronde op ronde ging hij tot het uiterste om uiteindelijk een keurige elfde tijd op de klokken te zetten.

De start van de eerste manche was redelijk, maar er ontstond een massale valpartij in de eerste bocht. Boyd was hierbij betrokken. Als één van de laatste kon hij aan de wedstrijd beginnen. Ronde voor ronde knokte Boyd zich naar voren. Uiteindelijk werd hij als veertiende afgevlagd. Een hele mooie prestatie. De start van de tweede manche was wederom goed. Als vijftiende kwam Boyd uit de eerste bocht. Nu bleek toch wel dat hij nog niet helemaal op volle sterkte was. Hij kon nog een tweetal plaatsen goedmaken en werd als dertiende afgevlagd. In de totaalstand werd Boyd keurig twaalfde.

Volgend weekend rijdt Damien in het verre Finland de kwalificatie wedstrijd voor het EK. Boyd en Jeremy komen zaterdag aan de start bij de MON-wedstrijd in Wanssum. Op zondag neemt Boyd deel aan de ONK in Veendam.
 

BTC Scooters
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

MX Direct
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Van Heck Sportmassages
Overveld Parts
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Austria Motors
Bakens Yamaha
Ovaa Motors