HK Suspension
Promax Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
BTC Scooters
SJ Racing

Advertenties

BCS Racing
TvH Motorsport
Carpus
Eilers MX Racing
Tonnies Bike Shop
VH Special Exhaust
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Honda
HMX Parts
Motorworkx
De Brug Personeel
Grizzly Racing Service

Galvin mx team op het podium in Emmen en Reusel

Afgelopen zondag stond er voor het gehele Galvin mx team een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap van de MON in Reusel op het programma.

Galvin mx team op het podium in Emmen en Reusel

Op zaterdag hebben Henk, Bjorn en Dennis deelgenomen aan de wedstrijd in Emmen voor de MX2 Cup bij de KNMV. De rijders van het Galvin mx team deden goede zaken in de tijdtraining. Henk wist de snelste tijd op de klokken te zetten in een sterk deelnemersveld. Dennis had in de training moeite om een goede ronde te rijden maar wist toch een 8ste tijd te noteren. Bjorn had ook moeite in de training en zette uiteindelijk een 21ste tijd op de klokken.

 

In de eerste manche had Henk een goede start en stuurde zijn KTM machine als eerste de eerste bocht in. Dennis had een start in de top 15 maar kwam in de beginfase ten val waardoor hij op een 20ste plaats aan de manche moest beginnen. Bjorn had een start in de middenmoot en had moeite om goede rondetijden te rijden. Hij was continue in gevecht met zichzelf en de motor. Henk reed een sterke manche maar kon niet voorkomen dat hij werd terugverwezen naar de 2de plaats. Henk is continue het gevecht aangegaan om de koppositie maar moest toch zijn meerdere erkennen. . Dennis had veel tijd goed te maken. Dennis reed sterk en kwam goed naar voren en wist als 6de over de finish te komen. Bjorn wist uiteindelijk op een 13de plaats over de finish te komen. 

 

In de tweede manche zat Dennis er goed bij met de start en ging als 4de de eerste bocht in. Bjorn deed het ook goed en wist in de top van het veld mee te starten. Henk had een slechte start en moest buiten de top 20 aan de manche beginnen. Dennis reed samen met de kopman snel weg van de concurrentie. Dennis probeerde aan te vallen maar kwam deze manche iets te kort om er met de overwinning vandoor te gaan. Bjorn reed een sterke manche en wist goed mee te komen in de beginfase. Hierdoor had hij een mooi gat getrokken en wist als 5de over de finish te komen. Henk had gedurende de manche de opmars naar voren ingezet. Het was vechten om iedere positie waardoor Henk als 7de over de finish kwam.  

 

In de dag uitslag was het Dennis die er met de 2de plaats vandoor ging. Henk sloot het podium af met een 3de plaats. Bjorn wist beslag te leggen op de 6de plaats in het dag klassement.

 

Afgelopen zondag waren alle rijders van het Galvin mx team afgereisd naar Reusel. Om daar een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap te rijden bij de MON.

Henk wist In de tijdtraining bij de MX2 Nationalen de snelste tijd op de klokken te zetten.

Hierdoor had Henk een goede uitgangspositie voor de eerste manche. De start was goed en na enkele rondes wist hij de koppositie over te nemen. Henk bouwde zijn manche goed op en liep iedere ronde uit op de concurrentie. Hij wist dan ook met een geruime voorsprong over de finish te komen.

In de tweede manche had Henk een betere start en wist al in de eerste ronde de koppositie over te nemen. Henk reed een sterke manche en rekende af met de concurrentie door wederom met een grote voorsprong te winnen. Door twee 1ste plaatsen ging Henk er met de dag overwinning vandoor. In de strijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Nationalen staat Henk nog steeds aan de leiding met een voorsprong van 144 punten op de nummer 2.

 

De overige rijders van het Galvin mx team waren ook afgereisd naar Reusel voor een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Inters. In de tijdtraining was het Mike die de snelste tijd wist te noteren. De gebroeders van Rooij deden het ook goed in de training. Ronnie wist de 3de tijd op de klokken te zetten, gevolgd door Dennis met een 4de tijd. Bjorn sloot de training af met een 11de tijd.

 

In de eerste manche hadden Mike, Dennis en Ronnie een goede start en konden in de kopgroep beginnen aan de manche. Mike wist al snel de aanval in te zetten naar de koppositie en hier ontstond een mooi gevecht. Helaas moest Mike de strijd staken door een kapotte achterband. Ronnie moest in de beginfase in zijn ritme komen. Maar zat er goed bij met een 3de plaats. Door het uitvallen van Mike schoof het gehele veld een plaatsje op. Waardoor Ronnie op de 2de plaats kwam te rijden. Dennis was continue in gevecht om de 4de plaats. Dit gevecht werd in het voordeel van Dennis beslist. Bjorn had moeite om in zijn ritme te komen en merkte dat twee dagen achter elkaar op dit niveau crossen zwaar is. Bjorn had deze manche meer een gevecht met zichzelf als met de andere rijders. In de slotfase reed Ronnie het gat dicht naar de kopman en in de laatste ronde wilde hij de aanval inzetten. Helaas kwam hij hierbij ten val waardoor hij op een 2de plaats over de finish kwam. Bjorn wist ondanks zijn gevecht als 10de over de finish te komen.

 

In de tweede manche zaten de rijders er wederom goed bij met de start. Mike wist al snel de koppositie over te nemen. En bouwde zijn manche op door ronde naar ronde uit te lopen op de rest. Ronnie had ook een goede start en wist als 3de door te komen. In de beginfase had hij moeite om mee te komen met de top. Halverwege de manche zat hij in zijn ritme en reed het gat dicht op de tweede man. Wat Ronnie ook probeerde hij kon er niet voorbij waardoor hij op een 3de plaats over de finish kwam. Dennis had een goede start en kon in de beginfase goed meekomen met de kopgroep. Halverwege de manche moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij op een 5de plaats over de finish kwam. Bjorn had nog wat extra energie gevonden en begon de manche goed. Hij zat goed in zijn ritme en reed netjes rond. Hierdoor wist hij op een nette 8ste plaats over de finish te komen.

 

In de dag uitslag was het Ronnie die als 3de naar het podium mocht. Gevolgd door Dennis met een 4de plaats. Bjorn ging ervandoor met een 8ste plaats, Mike werd als 11de geklasseerd. Aankomend weekend gaat de strijd om het Nederlands Kampioenschap verder en het gehele Galvin mx team zal rijden in Wanssum.

BTC Scooters
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Van Heck Sportmassages
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
Overveld Parts
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
MX Direct
JH MX Service
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
Austria Motors