Cross Shop
Eddy Lemmens Motorsport
Speedsecure
MX 4 All
R Kokx Enduroverhuur
DWS Decals

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
Double D Designs
ATM Cylinder Technics
Portugal Offroad
Motorcross Aad
Toine van Dijk

Ook in 2019 volledige AMBC clubcross competitie

Het is de motorclub AMBC wederom gelukt een locatie te vinden om ook in het seizoen 2019 clubcross wedstrijden te kunnen organiseren.

Ook in 2019 volledige AMBC clubcross competitie

 Doordat deze locatie beschikbaar kwam kan de AMBC een viertal clubwedstrijden en een Maiscross organiseren zodat de vele crossliefhebbers in Staphorst en de regio, ondanks het feit dat de eigen crossbaan nog immer gesloten blijft, toch hun hobby kunnen uitoefenen.

Helaas zijn de data iets aangepast vanwege het late afronden van de besprekingen. De eerste wedstrijddag is nu pas in juni terwijl dit normaliter veel eerder is. De volgende data zijn nu vastgelegd voor de AMBC clubcross competitie. 8 juni, 6 juli, 24 augustus, 7 september en 19 oktober (AMBC Maiscross)
 
Deze wedstrijden zijn voor zowel leden als  niet-AMBC leden. Alle rijders strijden voor de dagprijzen. Alleen de clubleden dingen mee voor de eindstrijd in het clubkampioenschap, welke uiteraard gehuldigd zullen worden op de befaamde AMBC feestavond welke elk najaar in november gehouden wordt. Er word dit seizoen wederom gestart in de alle solo-klassen. Van de 50cc jeugd tot de 40+ klasse. Voor alle NK-rijders is er een speciale A-klasse welke wordt opgedeeld in de MX2-A categorie en de MX1-A categorie. Ook de hobbyklasse komt weer bij elke wedstrijddag aan de start. 
 
Om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap dient de deelnemer wel lid te zijn van de AMBC-Staphorst. Voor €20 per jaar (tot 16 jaar €15) ben je al lid van de vereniging. Hiervoor krijg je korting op het inschrijfgeld van de clubcrossen en strijd je mee voor het kampioenschap. Door middel van nieuwsbrieven worden de leden voortdurend op de hoogte gehouden van het nieuws binnen de vereniging.


De eerste wedstrijd in deze open beker competitie, meetellend voor het clubkampioenschap is dus op zaterdag 8 juni. Voordien zal de crosscommissie van de club zorgdragen voor een perfect parcours en hoopt men op een grote toeloop van deelnemers. Er wordt niet met voor- inschrijving gewerkt. Elke deelnemer kan ’s ochtends naar het parcours komen en ter plaatse inschrijven. Alleen bij de Maiscross wordt er met voorinschrijving gewerkt, waarvoor ter zijner tijd meer informatie komt.

Nazomercup
De AMBC heeft ook dit jaar het recht om de eerste en laatste wedstrijd voor de zgn. Nazomercup te mogen organiseren. Deze regionale competitie wordt ook dit seizoen weer in samenwerking met de clubs uit Hellendoorn, Westerhaar en Dalfsen georganiseerd.


De eerste wedstrijd die meetelt voor deze nazomercup zal worden georganiseerd op 24 Augustus in Staphorst. En de afsluiter vindt plaats op 19 Oktober tijdens de AMBC Maiscross.

De volledige kalender van de Nazomercup ziet er als volgt uit:
24 augustus Staphorst
31 augustus Hellendoorn
21 september Westerhaar
12 oktober Dalfsen
19 oktober Staphorst

Voor alle verdere info omtrent klassen, aanvangstijden en zaken rondom het inschrijven voor deze clubcross kan eenieder alle info vinden op de AMBC club website.

Foto: © JTS Fotografie/ Jan Timmerman


AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
Honda Overig Nieuws
Hinson
TVE Sport
Friezenkamp APK
Hartelman Motoren
VdLaarRacing
EHR Tuning
WLM Design