MX 4 All
DWS Decals
Cross Shop
Speedsecure
Eddy Lemmens Motorsport
R Kokx Enduroverhuur

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
ATM Cylinder Technics
Toine van Dijk
Portugal Offroad
Double D Designs
Motorcross Aad

Welke concurrenten wachten Willemsen dit zijspanseizoen

Als het geluid van de zijspanmotoren weer gaat klinken, is de lente in aantocht. Wie maken Lochemer Daniël Willemsen het leven zuur in de herfst van zijn carrière? Een overzicht van de belangrijkste concurrenten.

Welke concurrenten wachten Willemsen dit zijspanseizoen

Met het WK in aantocht strijkt het circus van het Open Nederlands kampioenschap zijspancross zondag neer op circuit Gageldijk in Lochem. Voor het publiek is er maar één gedroomde winnaar, tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen. Maar met wie moeten de Lochemse veteraan (43) en zijn nieuwe, Franse bakkenist Luc Rostingt (30) rekening houden komend seizoen?

Etienne Bax en Kaspars Stupelis

Het duo dat Willemsen misschien wel het beste kent. Tweevoudig wereldkampioen Bax (foto) is zijn grootste rivaal en met de ervaren Letse bakkenist Stupelis pakte de Lochemer twee wereldtitels. Bax en Stupelis waren wereldkampioen in 2015. In 2017 escaleerde het tussen kamp-Willemsen en kamp-Bax toen Bax' broer - bakkenist Robbie, tot vorig seizoen aan boord bij Willemsen - Etienne sloeg in Valkenswaard omdat die Willemsen/Bax bewust zou hebben gehinderd en daardoor onbedreigd de titel greep. Toen Willemsen vorig seizoen na een ongeluk in Italië gehavend aan het seizoen begon, startte de psychologische oorlogsvoering meteen. De Kannibaal wist niet hoe snel hij daar smalend op moest reageren toen hij tweede werd in Lochem en daar Bax versloeg. ,,Ik hoorde kamp Bax alweer zeggen dat Daniël Willemsen is afgeschreven."

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Bron: De Stentor.

 


AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
Hartelman Motoren
VdLaarRacing
EHR Tuning
Friezenkamp APK
Hinson
WLM Design
Honda Overig Nieuws
TVE Sport