Cross Shop
Speedsecure
MX 4 All
DWS Decals
Eddy Lemmens Motorsport
R Kokx Enduroverhuur

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
Motorcross Aad
Double D Designs
Toine van Dijk
Portugal Offroad
ATM Cylinder Technics

Ook stuurman Bax heeft nu een eigen truckchauffeur: ‘Je kunt niet alles zelf’

Zijspanteam Bax is onlangs versterkt met een truckchauffeur en een trainingsmonteur. Het past in de verdere professionalisering van de sport. Etienne Bax neemt voortaan het vliegtuig.

Ook stuurman Bax heeft nu een eigen truckchauffeur: ‘Je kunt niet alles zelf’

Etienne Bax (30) houdt graag zelf het stuur in handen. Op en naast de baan. Dus stuurde de zijspancoureur uit Bergeijk het voorbije decennium de teamtruck tienduizenden kilometers door Europa. Met ingang van dit seizoen heeft Team Bax een chauffeur in dienst. Bax neemt voortaan het vliegtuig.

 

In Oekraïne kwam hij vorig jaar tot inkeer. ,,Ik merkte dat ik van de top vijftien de enige was die na een Grand Prix nog met de vrachtwagen terugreed. Daar was ik altijd heel trots op, maar toen kwam het besef dat het toch anders moest. Je kunt nu eenmaal niet alles zelf. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker.”

Crash

Geradbraakt begon Bax vorig jaar in Oekraïne aan de terugreis, na een onvergetelijk avontuur in een plaatselijk ziekenhuis. Bij een zware crash raakte zijn rechterschouder uit de kom. ,,Dat ziekenhuis was alleen in weekeinden open, voor noodgevallen. De monteur moest bij de apotheek de nodige injecties halen en meteen afrekenen. Die hadden ze in het ziekenhuis niet liggen. Dat gold ook voor de verdoving, wat achteraf dus een volledige narcose bleek te zijn.’’

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Bron ED.

 


AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
Hinson
Honda Overig Nieuws
WLM Design
Hartelman Motoren
TVE Sport
Friezenkamp APK
VdLaarRacing
EHR Tuning