R Kokx Enduroverhuur
Speedsecure
DWS Decals
Cross Shop
MX 4 All
Eddy Lemmens Motorsport

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
Motorcross Aad
Double D Designs
Portugal Offroad
Toine van Dijk
ATM Cylinder Technics

Nicola Dutto doet ondanks dwarslaesie mee met Dakar Rally

De Dakar Rally 2019 is in de Peruaanse hoofdstad Lima van start gegaan met een bijzondere deelnemer. Voor het eerst rijdt een motorcoureur met een dwarslaesie de zwaarste rally ter wereld, de Italiaan Nicola Dutto.

Nicola Dutto doet ondanks dwarslaesie mee met Dakar Rally

In 2010 was Dutto de beste motorrijder van Europa, toen hij op 20 december van dat jaar met 160 kilometer per uur zwaar ten val kwam tijdens een race in Italië. ,,Ik raakte onderweg een flinke steen, waarna ik werd gekatapulteerd. Tijdens de val kwam ik met mijn hoofd hard tegen de gastank van mijn motor. Ik wist eigenlijk meteen dat het mis was, toen ik een paar meter verderop op de grond lag.”

Dutto was tot zijn navel verlamd. ,,Mijn eerste reactie was: ik zit nooit meer op een motor. Bij een dwarslaesie mis je balans. Dan kun je in een bed nauwelijks zitten, laat staan op een motor. Maar dit is voor mij altijd een gevoel van vrijheid geweest. Als kind van drie stond ik in Italië op ski’s. Dat is hetzelfde: vrijheid. Dat gevoel hield het vuurtje na mijn zware ongeluk ook brandend.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Foto: Nicolas Dutto. © AFP

 

Bron: AD


AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
Hartelman Motoren
Hinson
TVE Sport
Friezenkamp APK
Honda Overig Nieuws
EHR Tuning
VdLaarRacing
WLM Design