Cross Shop
Eddy Lemmens Motorsport
Speedsecure
DWS Decals
MX 4 All
R Kokx Enduroverhuur

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
Motorcross Aad
ATM Cylinder Technics
Double D Designs
Toine van Dijk
Portugal Offroad

‘Dakar, dat is toch wel het hoogst haalbare’

In café Tielemans in Boekel was gisteren een uitzwaaifeest voor deelnemers aan de Dakar-Rally, die volgende week in Peru van start gaat, elf dagen duurt en dwars door de ruige en veelal onherbergzame woestijn van Peru voert.

‘Dakar, dat is toch wel het hoogst haalbare’

Ze organiseerde al een paar jaar op rij een terugkomstfeestje voor de Oost-Brabantse deelnemers aan de Dakar-rally en dacht: ‘ach, laat ik eens gek doen: ik organiseer dit jaar gewoon ook een uitzwaaifeest.’ Thea Tielemans van café d'n Tielemans in Boekel lacht: ,,En dan zit mijn café ook mooi een avond vol.” 

Kistrijder

Ze heeft iets met motorrijden, reed zelf ook motor en geniet van de motorrijders die haar café bezoeken. En dus staat ze hier nu te glunderen naast Mark Tielemans (‘nee, geen familie”) uit Boekel. Mark (29) vertrekt dinsdag richting Peru om voor de eerste keer mee te doen aan de Dakar-Rally, en dan ook nog wel meteen als eenling; als ‘kistrijder’ zoals dat genoemd wordt. Mark: ,,Dat betekent dat ik alleen rijd, zelf de reparaties doe en 's nachts in een door mijzelf opgezet tentje slaap. Spannend? Ja, best wel, maar vooral machtig mooi. Dit ga ik nooit meer vergeten. Ik kijk hier al heel lang naar uit. Ik ben twee jaar mee geweest als monteur en nu doe ik gewoon zélf mee. En mocht er iets gebeuren en ik kan niet meer verder, dan heb je een noodknop. Je krijgt een soort satelliettelefoon mee."

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Foto: Deelnemers Wesley Pittens (midden) en Mark Tielemans (groene trui) tijdens het uitzwaaifeest in café d'n Tieleman. © Thomas Seegers

 

Bron:

         

 

 


Ecooter

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
EHR Tuning
TVE Sport
WLM Design
Hinson
Friezenkamp APK
Hartelman Motoren
VdLaarRacing
Honda Overig Nieuws