Cross Shop
R Kokx Enduroverhuur
Speedsecure
Eddy Lemmens Motorsport
DWS Decals
MX 4 All

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
Portugal Offroad
Motorcross Aad
Toine van Dijk
ATM Cylinder Technics
Double D Designs

Belangrijke informatie aangaande de Stappersterveldrit

De 2018 editie van de Stappersterveldrit staat gepland voor vrijdag 28 december. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang, en lopen dusver voorspoedig.

Belangrijke informatie aangaande de Stappersterveldrit

De lengte van de route is vergelijkbaar met vorige edities, ongeveer 45km en wij hopen dat deelnemers weer in grote getale richting Staphorst komen, voor een geweldige off-road rit.

 

Sinds een aantal jaren zijn, na enkele aanpassingen aan de route, ook quadrijders welkom in Staphorst echter wel onder een paar strikte voorwaarden.


Hieronder staan een aantal belangrijke punten voor alle deelnemers. Lees onderstaande tekst goed door en neem dit ter harte om teleurstelling op de dag zelf te voorkomen,

 

Quad rijders

Voor de deelnemers die met een quad de route willen rijden hebben we een aantal regels opgesteld. Regels waaraan deze machines  moeten voldoen om deel te kunnen nemen aan de Stappersterveldrit. Naleving hiervan zal streng gecontroleerd én gehandhaafd worden.  Strenge regels zijn niet voor een ieder leuk echter wel noodzakelijk in verband met de veiligheid van een ieder, smalle passages en bruggen die opgenomen zijn in de route.

 

De maximale afmetingen van de toegestane quads  zijn vastgesteld op een breedte van 1,40m bij een maximale lengte van 2,25m.


De quad is voorzien van een normaal cross stuur, en mag niet uitgerust zijn met een rolkooi, tevens biedt de quad plaats aan niet meer dan 1 persoon.

 

Wij weten uit ervaring dat elke normale quad binnen bovengenoemde voorwaarden past.

 

Buggy’s laten wij niet toe op het parcours.

 

KNMV Off-Road dagpas

De Stappersterveldrit wordt verreden onder  auspiciën van de KNMV. Deelnemers die de rit willen rijden maar geen KNMV off-road startlicentie hebben, dienen van te voren online een KNMV dagpas aan te vragen.

 

Dit kan via de website van de KNMV.  Doormiddel van onderstaande link kom je direct op de betreffende pagina op KNMV website:
https://mijn.knmv.nl/Default.aspx?pid=337

 

Mocht het om welke reden dan ook het niet mogelijk zijn om van te voren de KNMV dagpas online aan te vragen, dan bestaat er nog een mogelijkheid om op de dag zelf in de tent een KNMV dagpas aan te schaffen. Let wel, als je het van te voren kan regelen, scheelt dit enorm veeltijd bij de inschrijving.

 

Algemene informatie:

De start van de rit is bij Hofstede Motoren aan de Industrieweg in Staphorst, het welbekende adres voor al uw cross- en off-road motoren.


Het inschrijfgeld voor de off-road rit bedraagt € 20,– en dient contant afgerekend te worden bij de inschrijving. Gepast geld wordt hierbij erg op prijs gesteld.


De inschrijving en de motorkeuring voor de tweewielers is geopend vanaf 8:30 uur. Voor quadrijders is dit een uurtje later vanaf 9:30 uur het geval.


Vanaf 9:30 uur mogen de motoren het parcours op en vanaf 10:30 uur wordt de route ook vrijgegeven voor quadrijders.

 

Zorg ervoor dat je een geldig rijbewijs en geldig kentekenbewijs meebrengt naar de keuring.


De KNMV off-road startlicentie of KNMV dagpas graag meebrengen naar de inschrijving.

 

Zonder bijzonderheden gaat de route dicht om 14:00 uur, indien er calamiteiten zijn, of de route niet langer veilig begaanbaar is kan de organisatie beslissen om de route eerder te sluiten.

 

Realiseer je ten allen tijde dat je te gast bent en in veel gevallen deelnemer aan het openbaar verkeer met bijbehorende verkeersregels. Pas hier je rijstijl op aan!

 

Hieronder kunt u het inschrijfformulier voor de Stappersterveldrit downloaden. Vul deze thuis volledig in zodat de machinekeuring en de inschrijving spoedig afgehandeld kan worden en er geen onnodig lange wachtrijen ontstaan. Ook gepast geld help hierbij!!

 

Inschrijfformulier OTR 2018

 


AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
EHR Tuning
TVE Sport
Honda Overig Nieuws
WLM Design
Hinson
Friezenkamp APK
Hartelman Motoren
VdLaarRacing