R Kokx Enduroverhuur
Cross Shop
MX 4 All
DWS Decals
Eddy Lemmens Motorsport
Speedsecure

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
ATM Cylinder Technics
Motorcross Aad
Toine van Dijk
Double D Designs
Portugal Offroad

Robbie Bax baalt na seizoen vol pech: ‘Een wonder dat we zo hoog in het WK-klassement staan’

Robbie Bax had hoge verwachtingen aan het begin van het WK zijspancross-seizoen, maar de bakkenist uit Bergeijk moet uiteindelijk blij zijn met een vierde plek.

Robbie Bax baalt na seizoen vol pech: ‘Een wonder dat we zo hoog in het WK-klassement staan’

Nog twee Grand Prixs zijn er te verrijden. Bax verwacht niet meer te stijgen in het WK-klassement. "Het verschil met de nummer drie is te groot om daar nog overheen te gaan."

Het nieuwe seizoen begon nog zo goed voor Robbie Bax. Samen met Daniël Willemsen won hij de eerste Grand Prix van het seizoen in Oss. "Maar in de GP daarna begon de pech al", doelt Bax op de blessure die zijn kompaan Willemsen opliep. De crosser liep uiteindelijk vijf gebroken ribben en een ingeklapte long op. "Daardoor konden we in de volgende GP’s niet volle bak gaan."
 

Technische problemen
Een seizoen vol met pech. Bax noemt zo een aantal gevallen op die dit seizoen zijn voorgevallen. "In Lommel rijden we in beide manches heel goed en zijn we de beste, maar in de eerste manche kampten we na een kwartier met technische problemen waardoor we minder vermogen hadden. In de tweede GP val je uit en dan heb je natuurlijk nog het ongeluk van Willemsen na de Grand Prix in Oekraïne nog", doelt de bakkenist op het auto-ongeluk waarbij Willemsen uiteindelijk in het ziekenhuis belandde. 

 

"Dat was natuurlijk wel het moeilijkste moment van dit seizoen. Ik weet er ook niet alles van, het enige wat ik weet is dat het een frontale botsing is geweest en dat ze heel veel geluk hebben gehad." Bax zat zelf niet in de auto, want hij vliegt meestal naar de Grand Prix-wedstrijden.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Bron Omroep Brabant.


AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
Honda Overig Nieuws
VdLaarRacing
Hinson
WLM Design
EHR Tuning
Hartelman Motoren
TVE Sport
Friezenkamp APK