×5
 
Eddy Lemmens Motorsport
R Kokx Enduroverhuur
MX 4 All
Cross Shop
Bruggen Tweewielers
Speedsecure

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
Motorcross Aad
Toine van Dijk
Airfiltercleaner
Portugal Offroad
ATM Cylinder Technics
Maichel Visser
Robbe Motoren
Ratering BV
Double D Designs

Mike van Grinsven wint wedstrijd om het Franse zandkampioenschap in St. Leger de Balson

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft in St. Leger de Balson een wedstrijd om het Franse zandkampioenschap weten te winnen.

Mike van Grinsven wint wedstrijd om het Franse zandkampioenschap in St. Leger de Balson

De rijder uit Heesch startte als koploper en reed een sterke wedstrijd. Even kwam hij in de problemen toen er een aantal rijders voor hem vast reden. Hierdoor verloor hij de koppositie maar gedurende de wedstrijd kwam hij sterk terug en wist hij de koppositie terug in handen te nemen. Door in de slotfase nog een tandje bij te zetten, sloeg hij een gat en kon hij de wedstrijd naar zijn hand zetten.

Voor deze wedstrijd had Mike samen met CRQF en Reiger Suspension een paar kleine aanpassingen aan de quad en vering gemaakt. Dit pakte allemaal super uit. Toen het starthek naar beneden klapte, was het Mike die als leider aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase hield hij goed stand op de eerste plaats totdat er na drie ronden een aantal achterblijvers zich vast reden waardoor hij geen kant meer op kon en de koppositie uit handen moest geven. Mike liet het hier niet bij zitten en ging gelijk terug in de aanval. Na een uur wedstrijd pakte hij de koppositie weer terug en had een goed ritme in handen.

Dankzij een snelle pitstop verloor Mike slechts twee plaatsen en viel terug naar een derde plaats. Een ronde later nam hij de tweede plaats alweer terug in handen en maakte toen alweer zijn laatste pitstop. Hierbij gingen geen plaatsen verloren en op een tweede plaats kwam hij terug in de wedstrijd. Alles werd op alles gezet om de koppositie te pakken. Dit lukte en Mike nam de leiding in de wedstrijd over. Met nog twee ronden te gaan zaten Mike en de tweede man wiel aan wiel. Omdat Mike nog iets over had kon hij het tempo opschroeven en wist een gat te slaan van 17 seconden. In de slotfase nam hij geen enkel risico meer en sloot de wedstrijd winnend af.

Voor van Grinsven is er niet veel tijd van uit te rusten want volgend weekend staat alweer de volgende wedstrijd op het programma in Hossegor. Dit is een wedstrijd die op een zwaar strand wordt georganiseerd.
 

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
MVD Racewear
Honda Overig Nieuws
De Jong Tweewielers
Hinson
Hartelman Motoren
VdLaarRacing
WLM Design
Friezenkamp APK
EHR Tuning
TVE Sport