Eddy Lemmens Motorsport
R Kokx Enduroverhuur
Cross Shop
2 Laser 24
MX 4 All
Speedsecure

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
Airfiltercleaner
Motorcross Aad
ATM Cylinder Technics
Toine van Dijk
Portugal Offroad
Double D Designs

Nederland in Dakar Rally met zeven motoren en twee quads vertegenwoordigd

Zeven motorrijders en twee quadrijders uit Nederland staan op 6 januari aan de start van de Dakar Rally in Lima.

Nederland in Dakar Rally met zeven motoren en twee quads vertegenwoordigd

ASO, de organisator van de zwaarste rally ter wereld, maakte vanavond de 193 startnummers in de motor- en quadcategorie bekend.

 

De hoogst genoteerde Nederlander in de jubileumeditie van de Dakar Rally is Jurgen van den Goorbergh uit Breda, die met nummer 48 zal rijden. De enige vrouw in het gezelschap, Mirjam Pol, keert na zes jaar afwezigheid terug op de motor en wel met startnummer 50. Kees Koolen, die als kersvers wereldkampioen cross-country op de quad aan de start staat, start met nummer 254.

 

Het Nederlandse contingent motorrijders kent drie debutanten, die alleen al daarom wat verder naar achter starten: Luc van de Huijgevoort uit Luyksgestel (118), Edwin Straver uit Rijswijk (121) en Maikel Smits uit Schijndel (128).

 

Na een paar jaar afwezigheid keren Hans-Jos Liefhebber (startnummer 51) uit Hoornaar en Guillaume Martens (140) uit Meerssen terug als kistrijders. Dat houdt in dat zij, net als Van den Goorbergh overigens, zonder enige vorm van assistentie de rally gaan rijden.

Bastiaan Nijen Twilhaar is met nummer 268 de tweede quadrijder; zijn taak is het om bij Kees Koolen in de buurt te blijven en waar nodig te helpen.

 

Bij de auto’s staan zeven Nederlandse equipes aan de start: Bernhard ten Brinke, Maik Willems, Tim en Tom Coronel, Eelco Bekker, Peter van Merksteijn, Ebert Dollevoet en debutant Henri van Steenbergen. Verder zijn er negen trucks uit Nederland vertegenwoordigd: Martin van den Brink, Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel, Gert Huzink, Gerrit Zuurmond, Richard de Groot, Ed Wigman, Marc Leeuw en debutant Janus van Kasteren jr.
Hun startnummers worden later bekend gemaakt.

 

De Dakar Rally begint op 6 januari in Lima, de hoofdstad van Peru, en gaat via Bolivia naar Argentinië, waar op 20 januari in Córdoba de finish is.


AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
VdLaarRacing
De Jong Tweewielers
TVE Sport
MVD Racewear
Honda Overig Nieuws
Hinson
Friezenkamp APK
EHR Tuning
Hartelman Motoren
WLM Design