Bruggen Tweewielers
MX 4 All
Speedsecure
Cross Shop
R Kokx Enduroverhuur
Eddy Lemmens Motorsport

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
Motorcross Aad
Toine van Dijk
Double D Designs
ATM Cylinder Technics
Ratering BV
Maichel Visser
Airfiltercleaner
Portugal Offroad

Dubbelslag voor Hermans/van Gaalen in het ONK zijspancross in Holten/ Bax en Willemsen houden het spannend

De voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Holten was een bijzonder spannende.

Dubbelslag voor Hermans/van Gaalen in het ONK zijspancross in Holten/ Bax en Willemsen houden het spannend

Door tegenslag van Bax/Musset in de eerste manche leek het voordeel naar Willemsen/Bax te gaan. Echter zij kwamen in de tweede manche in de problemen waardoor het verschil tussen beiden met alleen de laatste wedstrijd in Valkenswaard nog te gaan, slechts tien punten blijft.

In de eerste manche waren het Willemsen/Bax die aan de leiding aan de wedstrijd konden beginnen totdat de dodemansknop eruit schoot en ze terugviel naar een vierde plaats. Hermans/van Gaalen en Bax/Musset namen het commando over en al snel was het Bax die de leiding in handen nam. Echter in het tweede deel van de wedstrijd kregen ze af te rekenen met een kapotte ontsteking en moesten de wedstrijd verlaten.
 
Hermans/van Gaalen kregen voor de tweede keer de koppositie in handen en ondanks dat Willemsen/Bax de druk in de slotfase op begonnen te voeren, hielden ze stand tot aan de finish. Willemsen/Bax kwamen als tweede binnen en Veldman/van den Bogaart finishten als derde! Van Werven/van der Putten en Keuben/Rietman maakten de top 5 compleet.
 
Door het uitvallen van Bax/Musset hadden Willemsen/Bax de leiding in het kampioenschap in handen genomen maar dit was van korte duur. In de tweede manche leken Willemsen/Bax op de zege af te stevenen maar kregen in de slotfase af te rekenen met een probleem met de koppeling. Dit probleem zorgde ervoor dat ze de finish niet haalden en net als Bax/Musset in de eerste manche geen punten scoorden. Het voordeel dat Willemsen na de eerste manche had opgebouwd ten opzichte van Bax/Musset was in 1 klap weer verdwenen waardoor Bax/Musset met een voorsprong van 10 punten op Willemsen/Bax en 12 punten op Hermans/van Gaalen aan de laatste wedstrijd in Valkenswaard gaan beginnen.
 
Door het uitvallen van Willemsen in de tweede manche wisten Hermans/van Gaalen ook de tweede manche op hun naam te schrijven. Bax/Musset kwamen na een slechte start terug naar een tweede plaats en Veldman/van den Bogaart finishten op een derde plaats.
 
Het podium zag er vandaag als volgt uit: 1 Hermans/van Gaalen, 2 Veldman/van den Bogaart, 3 van Werven/van der Putten.
 
Bij de quads was het kampioenschapsleider Ricardo Phoelich die de dagzege naar zich toe wist te trekken. Phoelich had voldoende aan een 2-1 in de manches en scoorde hiermee hetzelfde aantal punten als Marc de Vries 1-2 die hiermee tweede werd in het dagklassement. Jan Vlaeymans maakte het podium compleet met een 4-3 in de manches voor Joe Maessen en Rome Huibers.

Na de wedstrijd in Holten blijft Ricardo Phoelich stevig aan de leiding staan met een voorsprong van 63 punten op Marc de Vries. De strijd om de tweede plaats is nog helemaal open want Jan Vlaeymans volgt de Vries op slechts twee punten. Regerend kampioen Joe Maessen staat vierde en Rick Haverdil bezet de vijfde plaats.

Aanstaande zondag, 25 juni, staat de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross op het programma in Valkenswaard.

 

Voor alle uitslagen van het ONK Zijspancross/Quads in Holten kunt u kijken op de volgende link: https://speedhive.mylaps.com/Events/1412987


BTC Scooters

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
Honda Overig Nieuws
Hinson
De Jong Tweewielers
VdLaarRacing
WLM Design
Friezenkamp APK
EHR Tuning
MVD Racewear
Hartelman Motoren
TVE Sport