Paardekam Suspension
Pro Carbon
Hogetex
Motorhuis de Doelen 2
DWS Decals
VHS Tuning

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
EK Motors
MX Shop Midden Nederland
Derks MX Racing
Bull SP

Stapje terug voor Roy van Heugten

Na ruim 10 jaar crossen en zeker 8 jaar op het hoogste niveau in Nederland doe ik een stapje terug. Ik ben nu 24 jaar en heb een geweldige tijd gehad.

Stapje terug voor Roy van Heugten

Vorig jaar ben ik tijdens het ONK in Halle zwaar ten val gekomen en heb daarbij me rug gebroken, sleutelbeen gebroken en een klaplong opgelopen. Na de vele botbreuken die ik heb gehad was dit toch wel een blessure waar ik zelf van schrok en wat toch in me hoofd bleef zitten, ook dit jaar nog.

Eerder dit jaar had ik voor mezelf het doel gesteld om open Nederlands kampioen te worden in de 500cc klasse, met in me achterhoofd dat dit me laatste seizoen zou worden op het hoogste niveau.

Helaas liep dit seizoen al iets anders als verwacht, tijdens de voorbereiding in de wintermaanden heb ik me schouder uit de kom gehad tijdens een ongeluk op vakantie en toen ik net aan het rijden was brak ik me sleutelbeen tijdens een training. Me voorbereiding was dus verre van goed. Maar na een aantal maanden had ik tijdens de Dutch masters of Motocross in Rhenen ei

Na ruim 10 jaar crossen en zeker 8 jaar op het hoogste niveau in Nederland doe ik een stapje terug. Ik ben nu 24 jaar en heb een geweldige tijd gehad. Vorig jaar ben ik tijdens het ONK in Halle zwaar ten val gekomen en heb daarbij me rug gebroken, sleutelbeen gebroken en een klaplong opgelopen. Na de vele botbreuken die ik heb gehad was dit toch wel een blessure waar ik zelf van schrok en wat toch in me hoofd bleef zitten, ook dit jaar nog.

Eerder dit jaar had ik voor mezelf het doel gesteld om open Nederlands kampioen te worden in de 500cc klasse, met in me achterhoofd dat dit me laatste seizoen zou worden op het hoogste niveau.

Helaas liep dit seizoen al iets anders als verwacht, tijdens de voorbereiding in de wintermaanden heb ik me schouder uit de kom gehad tijdens een ongeluk op vakantie en toen ik net aan het rijden was brak ik me sleutelbeen tijdens een training. Me voorbereiding was dus verre van goed. Maar na een aantal maanden had ik tijdens de Dutch masters of Motocross in Rhenen eindelijk het gevoel dat ik weer op me niveau zat waar ik hoorde. Tijdens de 2e manche reed ik goed in in de top 10 maar kwam ik ten val met als gevolg me andere schouder uit de kom.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu eerder een stapje terug doe in de motocross en het rustiger aan ga doen.

Samen met me vader, broer en zus zijn we een nieuw bedrijf begonnen en daar ga ik me nu 100% op concentreren.

In het bijzonder wil ik me ouders en zeker Peter Herlings bedanken waar ik de afgelopen 9 jaar altijd met plezier heb samen gewerkt, hij stond 24/7 altijd klaar voor me en heb veel aan hem te danken.

Jullie blijven me zeker in de motocross wereld zien, want ik zal zeker blijven crossen maar dan op een ander niveau en minder vaak.


TMV
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
Smits Bike Suspension
VdLaarRacing
Motorcentrum Eibergen
Peter van de Laar
JVL MX Parts
Motor2000
GT Team