Paardekam Suspension
VHS Tuning
Hogetex
DWS Decals
Motorhuis de Doelen 2
MX477

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
EK Motors
MX Shop Midden Nederland
Derks MX Racing
Max Bikes
Bull SP
Honda

De Volkskrant werpt een blik op de blessure van Jeffrey Herlings

Wereldkampioen Jeffrey Herlings mist door een blessure de start van het crossseizoen in de MXGP. Geen paniek, dan rijdt hij een jaar in de VS. De serie om de AMA Nationals staat hoog aangeschreven. Wat houdt de motorcoureur tegen?

De Volkskrant werpt een blik op de blessure van Jeffrey Herlings

De kans bestaat dat Jeffrey ­Herlings zijn wereldtitel in de MXGP dit seizoen niet verdedigt. Hoe kan dat?
Herlings kwam eind januari tijdens een training in Spanje ten val en brak daarbij zijn voet. Door de blessure mist hij de opening van het seizoen, op 3 maart in Argentinië. Het is nog maar de vraag of hij op tijd is hersteld voor de tweede en derde grand prix (Groot-Brittannië en Valkenswaard).
 
 
Zo niet, dan lijkt het seizoen al verloren nog voordat het begonnen is. De kans dat Herlings de opgelopen achterstand in de rest van het seizoen (16 gp’s) nog kan goedmaken is klein. Vorig seizoen vocht hij tot het einde een verbeten gevecht uit met Tony Cairoli, zijn Italiaanse teamgenoot bij KTM. Toen miste hij een grand prix vanwege een blessure.
 
‘Het is voor Herlings niet interessant om aan een competitie mee te doen, terwijl hij vanaf het begin weet dat hij waarschijnlijk niet meestrijdt om de titel’, zegt Tim Gerth. De journalist van motorsport.com wijst op eerdere seizoenen (2014, 2015 en 2017) waarin de 24-jarige Brabander ­titels misliep door blessures. ‘Dat heeft hem heel veel pijn gedaan en wil hij niet nog een keer meemaken.’
 
Klik hier om het volledige artikel te lezen.
 
 

Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
VdLaarRacing
Motorcentrum Eibergen
Peter van de Laar
JVL MX Parts
GT Team
Motor2000
Smits Bike Suspension