Paardekam Suspension
MX477
Hogetex
DWS Decals
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Derks MX Racing
Bull SP
Honda
Max Bikes
EK Motors
MX Shop Midden Nederland

Kijk live naar Red Bull Knock Out!

Waanzin op het strand in Scheveningen tijdens de zwaarste strandrace ter wereld! Wanneer? Nu zaterdag 10 november 2018!

Kijk live naar Red Bull Knock Out!

Tijdens Red Bull Knock Out - de zwaarste strandrace ter wereld - nu zaterdag 10 november 2018 aan de iconische pier op het strand van Scheveningen kampen 1000 riders tegelijk tegen elkaar, opspattend zand én zichzelf. Huidig wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings won de vorige editie, maar ook de Belgen lieten zich niet onbetuigd. Steve Ramon werd vierde, Axel Van de Sande vijfde en Daymond Martens negende. Uithoudingsvermogen, ervaring en bakken skills zijn nodig om dat podium te halen. “Een onvergetelijke ervaring,” weet Axel Van de Sande nog na zijn overwinning in 2015.
"In 2016 ben ik niet ten volle voor de overwinning kunnen gaan,” gaat Axel verder. “Een podiumplaats is nu mijn doel. Maar naast het fysieke speelt het technische aspect een erg grote rol. Je moet echt top zijn en geen tegenslagen kennen. En belangrijk blijft natuurlijk de wil om te winnen.”
 
Kijk live!
Nu zaterdag staan er heel wat Belgen aan de start in Scheveningen. 52 om precies te zijn, met daartussen heel wat kanshebbers op winst. Naast Axel Van de Sande zijn ook landgenoten als Steve Ramon, Jeffrey Dewulf, Yentel Martens en Daymond Martens weer van de partij. Ze willen internationale toppers als Graham Jarvis en Wade Young letterlijk zand doen happen. Alles live volgen kan op Red Bull TV.
 
“Red Bull Knock Out is een van de zwaarste wedstrijden ter wereld,” zegt Axel Van de Sande. “Het is de sfeer die deze wedstrijd zo leuk maakt voor mij. In 2015 was het ook mijn eerste echte grote overwinning, waardoor ik hier toch altijd met een speciaal gevoel kom rijden. De organisatie zoekt ook telkens naar nieuwe uitdagingen en verrassingen in het parcours. Dat maakt de wedstrijd nog spannender. Je leeft toe naar een wedstrijd, je bereidt je voor, maar je weet niet echt wat je te wachten staat. Ik hou wel van dat soort spanning. Ik hou van avontuur en verrassingen. Kortom, Red Bull Knock Out is een wedstrijd waar je echt vleugels nodig hebt!"
 
Op 10 november 2018 om 9.00 uur rijden 1000 riders de eerste heat van Red Bull Knock Out. De snelste 750 stoten door naar de finals om 13.30 uur. Het parcours meet 4.5 kilometer, met de eerste 2 in één rechte lijn langs de waterlijn. Daarna is het behendig jumps nemen, obstakels met klinkende namen als Godzilla en The Wall Of Death tackelen en vooral het zand uit de machine houden. In het laatste uur van de finals opent bovendien een nieuw stuk parcours, onbekend voor elke rider. Enkel de wet van de sterkste geldt.
 
 

Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
Motorcentrum Eibergen
JVL MX Parts
VdLaarRacing
Smits Bike Suspension
Peter van de Laar
GT Team
Motor2000