Paardekam Suspension
Motorhuis de Doelen 2
Hogetex
DWS Decals
MX477
VHS Tuning

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Bull SP
EK Motors
MX Shop Midden Nederland
Honda
Derks MX Racing
Max Bikes

Maakt Jeffrey Herlings zijn droom in 2019 al tot waarheid

MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings is duidelijk, zijn doel is om de succesvolste motocrosser ooit te worden. Hiervoor moet hij Stefan Everts voorbij streven, de Belg won in zijn carrière 101 grand prix’s en is daarmee de grootste ooit.

Maakt Jeffrey Herlings zijn droom in 2019 al tot waarheid

De Belg won in 2006 tijdens de grand prix van Frankrijk zijn 101e wedstrijd meetellend voor het Wereldkampioenschap. Na dat seizoen, zijn meest succesvolle jaar waarin hij 15 grand prix’s won, nam hij afscheid van de sport. Mede door dat seizoen werd er verondersteld dat het record van Everts niet te evenaren zou zijn.

Echter won Herlings sinds zijn debuut in 2010 het indrukwekkende aantal van 61 MX2 grand prix’s. In deze periode won hij onder andere zeven jaar op rij zijn thuis grand prix in Valkenswaard. Daarna won hij in slechts twee jaar MXGP nog eens 23 grand prix wedstrijden waardoor zijn totaal nu al op 84 zeges staat.

#84 sloot zijn seizoen winnend af in Imola waardoor het aantal zeges op 84 kwam, een fijn aantal om de winter in te gaan. Dit aantal betekent ook dat als Herlings  in 2019 net zo dominant is als afgelopen jaar hij komend seizoen het record al kan verbreken.

"Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik in 2010 als 15 jarige mijn debuut maakte en moet je kijken waar ik nu bijna 10 jaar later sta" aldus Herlings nadat hij in Assen zijn 83e zege had behaald. "Eerlijk gezegd ga ik er vanuit dat ik over de helft ben van mijn carrière. Ik heb twee, misschien zelfs drie titels verloren door blessures maar toch heb ik wel al 83 zeges en vier wereldtitels. Mijn belangrijkste doel is nu om de meeste zeges ooit achter mijn naam te hebben staan, nog 18 te gaan."

Met 20 wedstrijden meetellend voor het Wereldkampioenschap kan Herlings statistisch gezien in 2019 zijn droom al waar maken. Over het andere record van Everts, tien wereldtitels, zei de Brabander "de tien titels? Dat is moeilijk om te zeggen. De seizoenen worden steeds langer en daardoor wordt bijvoorbeeld het risico op blessures ook groter. Dit jaar brak ik mijn sleutelbeen waardoor ik gelukkig maar één wedstrijd heb gemist, maar voor het zelfde geld breek je een enkel en sta je er zes weken naast. Er kan zoveel gebeuren, we gaan het zien."

 


Resa Racing
Twin Air

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
VdLaarRacing
GT Team
Smits Bike Suspension
JVL MX Parts
Motor2000
Peter van de Laar
Motorcentrum Eibergen