Paardekam Suspension
DWS Decals
Hogetex
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2
MX477

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
MX Shop Midden Nederland
Bull SP
EK Motors
Max Bikes
Honda
Derks MX Racing

Rinus van de Ven wil niet weer met de dood spelen

Lange tijd kon Rinus van de Ven de verleiding weerstaan om te gaan crossen. De Vlissinger was in 2010 na een zware crash – zijn zoveelste in een turbulente carrière – gestopt en hij wist dat het niet verstandig was om de draad weer op te pakken.

Rinus van de Ven wil niet weer met de dood spelen

Want dan zou hij weer met de dood gaan spelen… ,,Het was puur uit zelfbescherming.”

 

Voor de Red Bull Knock-Out in Scheveningen, die zaterdag wordt verreden, maakt Van de Ven een uitzondering. Eenmalig zal de voormalige Grand Prix-coureur zich weer met de besten van de wereld meten, in wat gezien wordt als de ‘zwaarste strandcross van de wereld’. Zelfs vanuit Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten komen crossers naar Zuid-Holland om deze wedstrijd te rijden.

 

,,Ik heb altijd al zo’n wedstrijd willen meedoen”, vertelt de inmiddels dertigjarige Vlissinger. ,,In mijn tijd had je ze ook al, vooral in Frankrijk. Le Touquet is daar de bekendste en grootste van. Maar ik heb destijds nooit de mogelijkheid gehad. Ik zat altijd met de start van het Supercross-seizoen; het rijden van die indoorwedstrijden was niet te combineren met deelnemen aan grote strandcrossen.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Bron PZC

 


Resa Racing
Twin Air

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
Motor2000
Motorcentrum Eibergen
Peter van de Laar
Smits Bike Suspension
GT Team
VdLaarRacing
JVL MX Parts