Paardekam Suspension
Hogetex
DWS Decals
VHS Tuning
MX477
Motorhuis de Doelen 2

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Max Bikes
Rekers Design
EK Motors
Bull SP
Derks MX Racing
Honda
MX Shop Midden Nederland

Race Report: Classic cross Boekel

Afgelopen zondag 8 juli was alweer de 9e wedstrijd voor het NK classics in Boekel, en dat zullen de krasse strijders niet gauw vergeten!

Race Report: Classic cross Boekel

Het normaal al loodzware circuit was door de droogte omgetoverd tot de sahara van Brabant, mul zand en diepe zware gaten zorgden voor een ouderwets slagveld voor mens en machine. De opkomst was helaas wat magertjes, wellicht een beetje angst voor wat zand en warmte ? Jammer voor de organisatie die alles perfect in orde had, zoals gewend van de mannen van Boekel.

 

Bij de echte classics, de motoren voor 1974, stond het parc ferme wel vol, dat zijn dan ook de stoere kerels uit vervlogen tijden die dansend als jonge hinden over het circuit vlogen. Met hun CZ’s met , pak m beet, 13 cm veerweg deden Peter vd Nieuwenhof, John Smeijers en Jan Schapendonk even voor dat je geen factory ohlins nodig hebt om de duinenzee van Boekel te bedwingen. Gewoon het voorwiel omhoog , alleen de topjes aantikken en zorgen dat je niet dwars slaat op een knippenpad, dan volstaat ook een CZ of Maico.

 

En dan de classics 50 cc, met hun Kreidlers en Sachsen kreisend als hongerige maagden stortten zij zich moedig het zware zand in , in het minst niet bang voor een klemmertjes of vastgelopen bigend. Pedro van Hout weet als geen ander hoe een VHS Kreidler klaar te stomen en was de overwinnaar voor de HE-JA Sachs van Geert Breemer en Peter Jansen, maar eigenlijk kon iedere finisher zich een overwinnaar noemen vandaag.

 

De twinshockers lieten het vandaag helaas een beetje afweten bij de inschrijving, jammer want het is mooi om te zien als je een dubbelschokker rm/cr 500 alla Kees vd Ven soepeltjes over de knippen ziet dansen. De enige die op dansles heeft gezeten was Danny Seels die met speels gemak zijn suzuki over de knippen laveerde, bij hem leek het of de gaten minder diep waren en de bulten minder hoog, mysterieuze krachten of stuurmanskunst? Twinshockers, zo moeilijk kan het niet zijn, een soepele motor, goede vering en dan alleen de topjes beroeren met je voorwiel, da’s alles!

 

Een stukje motocrossles gaf ook Alwin Takman bij de pre 95, fanatiek maar gedoseerd wist hij zijn tegenstanders langzaam maar zeker op achterstand te rijden, al bleef voorzitter Bart van Dulmen nog goed volgen. Cc’s maken in deze klasse niet het verschil, 125 rijder Martijn vd Veen wist na een slechte start het 500 Honda kanon van Thomas Adriaanse te passeren en werd zo nog 4e. Alleskunner Rudi Takman vond het toen allang best en besloot in zijn vierde optreden te genieten van het uitzicht en de natuur… Al met al hadden de thuisblijvers ongelijk, het was een zware crossdag, maar ook een mooie crossdag en zwaar zand hoort van oudsher bij het Nederlandse crossen


Resa Racing
TMV

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
VdLaarRacing
GT Team
Peter van de Laar
Smits Bike Suspension
Motorcentrum Eibergen
Motor2000
JVL MX Parts