Paardekam Suspension
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2
Hogetex
DWS Decals
MX477

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
MX Shop Midden Nederland
Honda
Bull SP
EK Motors
Max Bikes
Derks MX Racing

AMBC Clubkampioenschap motorcross op punt van beginnen

De voorbereidingen van het 2018 kampioenschap zijn inmiddels al in volle gang en de crosscommissie zal niets aan het toeval over laten om voor zaterdag 21 april het circuit aan de wethouder Wassebaliestraat in top conditie te krijgen voor de eerste open beker clubcross van 2018.

AMBC Clubkampioenschap motorcross op punt van beginnen

Na 2017 heeft de AMBC-Staphorst ook voor 2018 wederom toestemming  gekregen van de gemeente Staphorst én Duntep mobiele bungalows om op het terrein aan de wethouder Wassebaliestraat motorcrosswedstrijden te organiseren. Op 21 april, 12 mei, 23 juni, 21 juli en onder voorbehoud 1 september komen alle solo- klassen aan de start, namelijk de 50, 65 en 85cc, de MX125, MX250, MX500 en de MX250/500-A categorie voor de snelste mannen en vrouwen, de zogenaamde startbewijshouders. Daarnaast hebben we voor die liefhebber die al jaren een crosser of off-road motor in de schuur heeft staan maar er eigenlijk niet zoveel mee doet de zogenaamde hobbyklasse. Deze categorie werd in 2016 tijdens de races in het jubileumjaar ingevoerd en bleek een groot succes.

Debuut van de PW50 en 40+ klasse
Nieuw dit jaar in het programma is de PW50 en 40+ Klasse. Niet dat de PW50 rijders en 40 plussers in het verleden niet welkom waren bij de AMBC, in tegendeel,  maar dit jaar zullen beide klassen om hun eigen kampioenschap rijden en dus apart geklasseerd worden. De PW50 is een lichtgewicht 50cc tweetakt crossmotor speciaal ontworpen op de behoeften van de beginnende rijder en daarmee dé opstapklasse binnen de motorcross. De 40+ klasse zegt weinig over de technische specificaties van de motor maar wel alles over de minimum leeftijd van de coureur. De 40+ klasse is er speciaal voor rijders in het bezit van een basissportlicentie en zijn 40 jaar of ouder. We spreken hier dus van een echte veteranen klasse.

Met de uitbreiding van het programma met de PW50 aan de ene kant én de 40+ categorie aan de andere kant is het AMBC clubkampioenschap uitermate veelzijdig en geschikt voor alle leeftijden en niveaus.

 

AMBC Lidmaatschap
Om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap dient de deelnemer wel lid te zijn van de AMBC-Staphorst. Voor €20,– per jaar (tot 16 jaar € 15.00) ben je al lid van de vereniging. Hiervoor krijg je korting op het inschrijfgeld van de clubcrossen en strijd je mee voor het kampioenschap. Door middel van nieuwsbrieven worden de leden voortdurend op de hoogte gehouden van het nieuws binnen de vereniging.

De eerste wedstrijd in deze open beker competitie, meetellend voor het clubkampioenschap is op zaterdag 21 april. Voordien zal de crosscommissie van de club zorgdragen voor een perfect parcours en hoopt men op een grote toeloop van deelnemers. Er wordt niet met voor- inschrijving gewerkt. Elke deelnemer kan gewoon ’s ochtends naar het parcours komen en ter plaatse inschrijven.
 

Nuttige informatie vooraf

Aanvangstijden:

Inschrijving: 08.30-9:30 uur

Aanvang trainingen: 9.30 uur

Aanvang wedstrijden: 11.30 uur

Inschrijfkosten: (per wedstrijd)

Leden: € 15

Niet- leden: € 20


Klassen:

50cc - 65cc - 85cc - Hobbyklasse - 40+ klasse -  MX125 -  MX250 - MX500 - MX 250/500 A

 

Locatie:

terrein Wethouder Wassebaliestraat Staphorst. (volg de bewijzering) Entree en parkeren is vrij

Catering: AMBC Staphorst

 

Foto AMBC clubcross (© Jan Timmerman-JTS Fotografie)

 


Resa Racing
Twin Air

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
Motorcentrum Eibergen
GT Team
JVL MX Parts
Smits Bike Suspension
Motor2000
VdLaarRacing
Peter van de Laar