Paardekam Suspension
VHS Tuning
DWS Decals
Hogetex
Motorhuis de Doelen 2
Crosshelmen 2

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
EK Motors
Rekers Design
Bull SP
Honda
Derks MX Racing
MX Shop Midden Nederland
Max Bikes

Kuipers, van Drunen, Doensen, Mesters, de Wolf en van der Klij winnen in Westerbork

Het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd ging vandaag verder op het zandcircuit van Westerbork.

Kuipers, van Drunen, Doensen, Mesters, de Wolf en van der Klij winnen in Westerbork

De omstandigheden waren zwaar maar de jongste crossers van Nederland gaven alles wat ze in huis hadden. Dit leidde ertoe dat Luca Kuipers, Lotte van Drunen, Gyan Doensen, Bradley Mesters, Kay de Wolf en Brian van der Klij hun klasse op hun naam wisten te schrijven.

 

Kuipers pakte in de 50cc Junior Challenge de zege met een 2-1 in de manches voor Cody de Beer 3-2 en Jenairo Beerens 1-5. Lotte van Drunen pakte de dubbel in de 65cc kleine wielen en bleef hiermee in het dagklassement Mick Kennedy (3-2) en Dawid Zaremba (2-3) voor.

 

Bij de 65cc grote wielen keerde Gyan Doensen met de grootste beker huiswaarts. Doensen won de eerste manche en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de eindzege te pakken. Achter Doensen was het Damien Knuiman die tweede werd in het dagklassement met een 3-1 in de manches voor Mikolaj Stasiak 2-4.

 

In de 85cc kleine wielen wist Bradley Mesters zijn ongeslagen status te behouden. Mesters heeft tot nu toe alle drie de wedstrijden nog weten te winnen en wist ook in Westerbork beide manches naar zijn hand te zetten. Giovanni Pruijmboom voelde zich uitstekend thuis in het zware zand van Westerbork en wist met tweemaal een tweede plaats tweede te worden in het dagklassement. Raff de Wolf van het Beursfoon KTM team wist zijn podiumreeks in stand te houden door in het dagklassement derde te worden met een 4-3 in de manches.

 

In de 85cc grote wielen ging het gevecht tussen Kay de Wolf en Kay Karssemakers verder. Beiden wisten een manche te winnen en een keer tweede te worden maar omdat de Wolf de tweede manche won, ging de dagzege mee naar Eersel. Achter de Wolf en Karssemakers wist Scott Smulders in beide manches derde te worden.

 

De 125cc klasse werd een prooi van Brian van der Klij. De Husqvarna-rijder wist derde te worden in de eerste manche en pakte de zege in de tweede manche. Raf Meuwissen reed een constante wedstrijd en werd met twee keer een tweede plaats in de manches tweede in het dagklassement terwijl Raivo Dankers de eerste manche wist te winnen maar in de tweede manche genoegen moest nemen met een zevende plaats.

 

Morgen wordt er opnieuw een ONK-wedstrijd verreden op het circuit van Westerbork met dan de 250, 500 en de Cup klassen aan de start!

 

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1509836

 


Resa Racing
TMV

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
MXN Motorcross Parts
Motorcentrum Eibergen
VdLaarRacing
Peter van de Laar
Motor2000
Smits Bike Suspension
GT Team