Paardekam Suspension
Motorhuis de Doelen 2
Hogetex
Crosshelmen 2
VHS Tuning
JVL MX Parts

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Rekers Design
Derks MX Racing
EK Motors
Honda
Bull SP
Max Bikes
MX Shop Midden Nederland

Herlings toont spierballen bij Dutch Masters of Motocross in Markelo

In het zware Twentse zand liet Jeffrey Herlings tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross zien wie op dit moment de sterkste motocrosser ter wereld is.

Herlings toont spierballen bij Dutch Masters of Motocross in Markelo

De 8.000 bezoekers zagen Herlings in zowel de eerste als tweede manche domineren en daarmee de dagzege in de 500cc grijpen. De Red Bull KTM-coureur hield daarmee zijn MXGP-collega’s Gautier Paulin en Max Anstie achter zich.

 

Herlings leidt nu niet alleen in het algemeen klassement van de MXGP, maar ook in de Dutch Masters mag hij de rode plaat dragen. “Het ging goed vandaag, een mooie voorbereiding op de Grand Prix van Valkenswaard volgende week. Net als in Argentinië voelde ik me vandaag sterk en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen,” aldus Herlings na afloop.
 
Glenn Coldenhoff, teamgenoot van Herlings, behaalde in het sterke internationale veld een zesde plaats en was daarmee de tweede Nederlander.
 
Kjer Olsen vecht naar overwinning in 250cc
Titelverdediger Thomas Kjer Olsen uit Denemarken kreeg het in de 250cc klasse niet cadeau. Waar zijn overwinning in de eerste manche niet in gevaar kwam, moest hij in de tweede manche alle zeilen bijzetten om de winst te pakken. Hij bleef daarmee de Australiër Jed Beaton voor. Beste Nederlander was Davy Pootjes, hij wist dankzij een tweede plaats in de tweede manche de laatste podiumplaats te veroveren.
 
Een van de voornaamste concurrenten van Kjer Olsen is de Nederlandse Zuid-Afrikaan Calvin Vlaanderen. Tijdens de eerste manche was hij de enige die Kjer Olsen bij kon houden, de tweede manche was na de eerste bocht al voorbij. Een startongeval betekende het vroegtijdig einde van de wedstrijd voor Vlaanderen. Hij kwam daardoor in de daguitslag niet verder dan een 8e positie. Daarmee zal Vlaanderen gebrand zijn op revanche tijdens de tweede wedstrijd op 2 april in Oldebroek.
 
Teleurstelling voor Dankers in 125cc
De strijdlust van Raivo Dankers werd in de 125cc niet beloond. In de eerste manche wist hij de internationale concurrentie voor te blijven, maar technische problemen zorgden ervoor dat hij in de tweede manche uitviel. De winst ging naar de Duitser Rene Hofer. Beste Nederlander was Raf Meuwissen met een zesde positie.
 
Karssemakers zet de toon in de 85cc
De Nederlandse talenten in de 85cc waren de buitenlandse deelnemers de baas. Kay Karssemakers was in beide manches de snelste, voor Kay de Wolf en Scott Smulders. Smulders profiteerde van het mindere resultaat van zijn Belgische concurrent Liam Everts in de tweede manche. De snelle Everts eindigde in de eerste manche nog als derde.
 
Strijd gaat verder in Oldebroek
De tweede ronde van de Dutch Masters of Motocross wordt op 2 april verreden in Oldebroek. Circuit ‘De Bargen’ is al tot in de puntjes geprepareerd om de beste nationale en internationale motocrossers te ontvangen.


TMV
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
Motorcentrum Eibergen
MXN Motorcross Parts
Peter van de Laar
Smits Bike Suspension
Motor2000
VdLaarRacing
Satink Motors
GT Team