Paardekam Suspension
JVL MX Parts
Hogetex
BT Motorsport
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Max Bikes
Bull SP
MX Shop Midden Nederland
Honda
Rekers Design
Derks MX Racing
EK Motors

Daniel Willemsen: Nog 1 keer alles geven in de GP van Markelo

Dat er met Daniel Willemsen nog altijd rekening moet worden gehouden blijkt dit seizoen maar weer.

Daniel Willemsen: Nog 1 keer alles geven in de GP van Markelo

De routinier strijd samen met Robbie Bax nog steeds mee voor de grand prix overwinningen en afgelopen weekend miste het duo op een haar na het podium tijdens de grand prix van Duitsland. 

 

“Ik mag wel zeggen dat we een geweldig seizoen hebben gehad, na mijn laatste wereldtitel in 2012 hebben we veel tegenslag gehad met blessures. Dit seizoen heb ik een frisse start gemaakt met Robbie Bax en het ging meteen boven verwachting goed. Vanaf de tweede grand prix deden we al mee voor de eerste drie plaatsen” aldus Daniel. “Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten, met als dit als dat, maar we hebben toch veel punten verloren door tegenslag. En de punten die we hebben gemist breken ons nu wel op.”

 

Aankomend weekend staat de 42 jarige Willemsen aan de start tijdens de laatste zijspancross grand prix van het seizoen, welke wordt verreden in Markelo. Circuit “de Herikerberg” is bekend terrein voor Willemsen en hier wil hij optimaal gebruik van gaan maken. “We weten hoe het circuit in Markelo loopt, daarnaast weten we wanneer we gedurende het weekend moeten toeslaan” de tienvoudig wereldkampioen vervolgt “ook weten wij hoe het circuit zich ontwikkeld gedurende het weekend. Maar die informatie houden we natuurlijk nog even voor ons zelf.”

 

Voor Team Willemsen staat er nog veel op het spel in Markelo. Bij het ingaan van de laatste grand prix staan Willemsen en bakkenist Robbie Bax namelijk op de derde plaats in het wereldkampioenschap met een achterstand van 31 punten op de Franse stuurman Valentin Giraud met bakkenist Mucenieks. “In het zand zijn we beter dan Giraud dus dat is wel in ons voordeel, ik kom al in Markelo sinds ik jeugdrijder ben, dus we zijn er klaar voor.” De voorsprong op de vierde man in het kampioenschap is zo groot dat Willemsen niet meer te achterhalen. Hierdoor is er voor Team Willemsen komend weekend niets te verliezen maar nog van alles te winnen. 

 

Kijk voor meer informatie over de Grand Prix Zijspancross in Markelo op www.motorcrossmarkelo.nl

 

 


6D
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
GT Team
Motor2000
Motorcentrum Eibergen
MXN Motorcross Parts
Peter van de Laar
Smits Bike Suspension
VdLaarRacing
Satink Motors