Paardekam Suspension
BT Motorsport
Motorhuis de Doelen 2
Jan Postema
Hogetex
JVL MX Parts

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
SKS Process Components
Ladessa
Derks MX Racing
EK Revisie
MX Shop Midden Nederland
Max Bikes
Outlaw Racing
Rekers Design
Honda

Wesley Mars door tegenslagen niet fit genoeg voor outdoor in Hangtown

Wesley Mars zal aankomende zaterdag helaas niet van start gaan in de eerste wedstrijd om het Amerikaans Outdoor National Kampioenschap MX2 in Hangtown.

Wesley Mars door tegenslagen niet fit genoeg voor outdoor in Hangtown

Het heeft Mars tijdens zijn voorbereiding zodanig tegen gezeten dat hij in goed overleg met de mensen om hem heen heeft besloten om niet deel te nemen.

 

Toen Wesley aan kwam in Amerika en zich met Kurt Nicoll begon voor te bereiden, liep alles perfect. Echter tijdens een training op het circuit van Hangtown, om alvast wat te proeven aan het circuit, ging het mis met Mars. ‘’In de vierde ronde probeerde ik de hoge triple te springen. Helaas sprong ik tekort en kwam ik hard tegen de derde bult aan. Bij de landing schoot mijn hand van het stuur en werden ik en mijn motor gelanceerd. Bij de valpartij had ik mijn pols geblesseerd waardoor ik het even rustig aan moest doen,’’ vertelt Wesley Mars.

 

Toen zijn polsblessure hersteld was en Mars de training had hervat, kreeg hij zo’n vier weken geleden een nieuwe domper voor de kiezen. Hij kreeg griep en hier kwam hij slecht vanaf. Omdat de klok doortikte en de outdoor in Hangtown steeds dichter bij begon te komen, werd de hulp ingeroepen van een arts in Los Angeles. Die zorgde ervoor dat hij aan een infuus kwam te liggen met vitamine C om zo het virus te bestrijden. Helaas bleef Wesley zich slecht voelen en werd het probleem steeds erger.

 

‘’Omdat de wedstrijd steeds dichterbij begon te komen moesten we wel proberen om te blijven trainen. Echter op een gegeven moment was de situatie zo erg dat ik na twee ronden al helemaal buiten adem was. Na verschillende onderzoeken bleek uiteindelijk dat ik de ziekte van pfeiffer onder leden heb. Dit was echt een klap in mijn gezicht en ik was dan ook verplicht om zoveel mogelijk rust te nemen.’’

 

De situatie verbeterde snel en dit zorgde ervoor dat Mars weer licht mocht beginnen met trainen. Hij heeft nu zo’n vier keer met de motor gereden en dat is te weinig om aankomend weekend deel te nemen aan de wedstrijd in Hangtown. ‘’Als ik van start ga in een outdoor national dan moet ik 110 procent fit zijn. Op dit moment ben ik dat niet. Een week later wordt er gereden in Glen Helen, misschien dat ik daar wel in staat ben om aan de start te komen. Mocht dit ook niet lukken dan heb ik twee weken om de derde wedstrijd in Colorado te halen.’’

 

Na de wedstrijd in Colorado zal Mars huiswaarts keren om weer in Nederland aan de slag te gaan! Motocrossplanet hoopt dat de komende weken voorspoedig zullen verlopen voor Wesley en dat we hem in ieder geval in een outdoor national aan het werk kunnen zien!

Resa Racing
Twin Air

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
VdLaarRacing
Motor2000
Motorcentrum Eibergen
Smits Bike Suspension
Satink Motors
Wim Kroon Import
Galvin