Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Relexz
Pro Carbon

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Motorcentrum Eibergen
Solva Suspension
HGS Exhaust Systems
VHM
MXN Motorcross Parts
Rino Trading
Volleberg Motorsport

Ups-and-downs voor het Nederlandse IMBA team in Tsjechie

Het Nederlandse IMBA team kwam het afgelopen weekend aan de start in de tweede wedstrijd van het seizoen in Krasny Dvur in Tsjechie. Het werd een dag met ups-and-downs waarbij Demyan van Loon de beste Nederlander werd op een vijftiende plaats.

Ups-and-downs voor het Nederlandse IMBA team in Tsjechie

In de vrije training konden de rijders het circuit goed in zich opnemen om in de tijdtraining op pad te gaan om een snelle tijd op de klok te zetten. William zette een negentiende tijd op de klok, Demyan kwam uit op een 23ste tijd en Enrico had het moeilijk om zijn snelheid te vinden en kwam niet verder dan een zesentwintigste tijd.

Tegenslag was er in de eerste manche voor Niels de Klein. In de laatste ronde van de eerste manche is er een Tsjech tegen hem aangesprongen waardoor Niels uit balans raakte en op een negende plaats rijdend ten val kwam. Gelijk voelde hij dat het niet goed was. In het ziekenhuis is geconstateerd dat hij zijn scheenbeen op twee plaatsen heeft gebroken, zijn kuitbeen heeft gebroken en dat er botbreuken in zijn voet zitten. Niels is op zondagmiddag al geopereerd waarbij er een titanium pin in zijn been is gezet. Zijn been was erg opgezwollen en tijdens de operatie hebben ze door zijn spieren gesneden. Gelukkig is hij weer terug in Nederland waar hem een lange revalidatie staat te wachten.

William pakte een redelijk goede start maar net na de start werd hij even buiten de baan geduwd waardoor hij vanuit het achterveld terug naar voren moest zien te komen. In de rest van de manche had hij het moeilijk om de rijders voor hem te passeren waardoor hij genoegen moest nemen met een negentiende plaats. Demyan was bij de start iets te fanatiek en miste de bocht. Hierdoor moest hij in het achterveld aan de wedstrijd beginnen. Pas tegen het einde van de wedstrijd kon hij in zijn ritme komen en wist er toen nog een eenentwintigste plaats uit te halen. Enrico kwam niet goed uit de start en kon het juiste ritme niet te pakken krijgen waardoor er niet meer in zat dan een zesentwintigste plaats.

Ook in de tweede manche kwam Enrico op een zesentwintigste plaats over de finish. William verprutste zijn start en kwam als allerlaatste door de eerste bocht. Ondanks dat het rijden lekker ging, kon hij er niet meer uithalen dan een negentiende plaats. Net een plaats voor William was het Demyan die opnieuw geen goede start had weten te pakken maar met een goed ritme terug wist te komen naar een achttiende plaats.

De derde manche begon met een tegenslag voor William want hij kwam ten val in de eerste bocht en kon zijn weg ver achter de laatste vervolgen. Hij herpakte zich goed en reed gedurende de wedstrijd rondetijden van de twaalfde man. Hij kwam nog terug naar een achttiende plaats en werd hiermee ook achttiende in het dagklassement. Demyan zat er beter bij met de start en wist op een sterke vijftiende plaats over de finish te komen waarmee hij ook vijftiende werd in het dagklassement. Enrico verdween vier ronden voor het einde uit de baan en werd als zevenentwintigste geklasseerd. In het dagklassement werd hij zesentwintigste.

De volgende IMBA wedstrijd wordt verreden in Belgie. Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1659124


Femon Parts
TMV

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Honda Nieuws Internationaal
Pro MX Racing
Pro MX Parts
van Dijck MX Products
Stoxon
DWS
Acerbis4You