Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Robbe Motoren
Relexz

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Solva Suspension
Volleberg Motorsport
Motorcentrum Eibergen
Rino Trading
VHM
HGS Exhaust Systems
MXN Motorcross Parts

Pit Beirer reageert op speculaties deelname Jeffrey Herlings in Amerika

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM team is op maandag voor controle terug geweest in het ziekenhuis waarbij de drie pinnen uit zijn voet zijn verwijderd.

Pit Beirer reageert op speculaties deelname Jeffrey Herlings in Amerika

Wel werd ook gelijk bekend dat de regerend MXGP wereldkampioen nog zeker een maand niet met de motor kan rijden waardoor hij de Grand Prix’s van Engeland, Valkenswaard en Italie zal missen. Herlings zal hierdoor een te grote achterstand oplopen waardoor hij kansloos is om zijn titel te prolongeren.

 

Er wordt veel gespeculeerd over een eventuele deelname van de crosser uit Oploo aan de Amerikaanse Outdoor Nationals. Daarnaast zit er een kans in dat Marvin Musquin zich na het supercross seizoen laat opereren aan zijn knie waardoor er een plaats vrij komt binnen het Red Bull KTM team in Amerika. Het kampioenschap begint op 18 mei in Hangtown en mogelijk is dit voor Herlings haalbaar.

 

Toch is Pit Beirer, baas van Jeffrey Herlings, nog niet zo enthousiast om Herlings naar Amerika te laten gaan. ‘’Hij heeft een contract om in Europa te rijden en ik ben niet zo enthousiast over het Amerikaanse verhaal omdat we daar een fantastisch team hebben met twee sterke rijders. Zonder Jeffrey hebben we geen volledige line up in het wereldkampioenschap en we hebben al wijzigingen door moeten voeren door Pauls Jonass bij Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing te plaatsen. Het is altijd goed om een back up te hebben en een minimale bezetting van twee rijders waardoor ik niet super blij ben over het Amerika verhaal,’’  vertelt Pit Beirer.

 

 

‘’Het is niet makkelijk. Het is makkelijker om een rijder die al in Amerika is aan de line up toe te voegen. In Europa hebben we een structuur waarin we minimaal drie rijders kunnen laten rijden en 1 daarvan is een rookie. Op dit moment is het niet genoeg voor de tijd en energie die we erin steken. Ik wil niet dat het team geen goede line up heeft omdat ze er veel werk in steken. Ze willen door ontwikkelen en betere motoren en rijders maken.’’

 

‘’Op dit moment is het Amerika verhaal nog teveel speculatie. Ik zou de beslissing of hij wel of niet naar Amerika gaat graag willen maken wanneer Jeffrey zichzelf een datum heeft gegeven om weer terug op de motor te stappen. Hij moet eerst meer dan een week rijden om te zien waar hij staat zodat we een plan kunnen maken. Ik verwacht niet dat deze beslissing snel gemaakt zal worden. Het zal tijd kosten!’’

 


Femon Parts
TMV

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Acerbis4You
Stoxon
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
Honda Nieuws Internationaal
DWS
Pro MX Parts