Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
X brand
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Rino Trading
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
Solva Suspension
MXN Motorcross Parts
VHM
Volleberg Motorsport

Smets: "Door blessure Herlings is Cairoli klaar voor 10e wereldtitel"

In Argentiniƫ wordt zondag het startschot gegeven van het WK motorcross. De kans dat de wereldkampioen uit het KTM-kamp komt is groot, ook al is uittredend kampioen Herlings geblesseerd.

Smets: "Door blessure Herlings is Cairoli klaar voor 10e wereldtitel"

"Ik zie eigenlijk niet echt uitdagers", zegt KTM-baas Joël Smets.

"Kansen van Herlings op wereldtitel zijn echt minimaal"

Het seizoen begint zondag zonder wereldkampioen Jeffrey Herlings. De Nederlander herstelt nog van een voetblessure. "Het is moeilijk in te schatten hoelang hij out zal zijn", vertelt Smets. "Op 11 maart mag hij uit het gips en dan zullen de botjes wel genezen zijn, maar dan is de vraag hoe de rest van de voet hersteld is en hoelang hij nog zal moeten revalideren."

 

"We denken dat hij toch zeker de eerste 2, en hoogstwaarschijnlijk ook de 3e, GP zal missen. We willen realistisch zijn." Zou hij zijn wereldtitel dan toch nog kunnen verlengen? "Deze situatie verhoogt zijn kansen niet natuurlijk. Vorig jaar heeft hij ook een GP gemist door een sleutelbeenbreuk, maar toen kon hij na 5 dagen rusten al opnieuw trainen. Hij was er toen 3 weken tussenuit, nu zal dat 8 tot 10 weken zijn. Of misschien nog langer."

 

"Zijn kansen op een wereldtitel zijn echt minimaal. Daar moeten we eerlijk in zijn. Gelukkig hebben we bij KTM dan nog ene Antonio Cairoli aan boord. Die houdt dan onze kansen gaaf. Wij wedden op twee paarden en op dit moment zijn we daar heel blij om."

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

Bron Sporza.

 


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
van Dijck MX Products
Honda Nieuws Internationaal
Pro MX Racing
DWS
Stoxon
Pro MX Parts
Acerbis4You