Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
X brand
Relexz

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
MXN Motorcross Parts
Solva Suspension
HGS Exhaust Systems
Volleberg Motorsport
Rino Trading
VHM
Motorcentrum Eibergen

Het uitgebreide verhaal van Hans Beek over zijn Vets World Cup in Glen Helen

Het afgelopen weekend was het Vet wereldkampioenschap op het prachtige circuit van Glen Helen in Amerika.

Het uitgebreide verhaal van Hans Beek over zijn Vets World Cup in Glen Helen

We gingen er vanuit dat hier geen Nederlanders aan de start kwamen maar niets is minder waar. Hans Beek, die deze wedstrijd al eerder heeft gereden, hield de kleuren van Nederland hoog in dit prestigieuze evenement.

 

De bekende Amerikaan Josh Grant wist de VETS 30+ klasse te winnen en Steffi Laier pakte maar liefst drie titels. Hierbij de titels die Laier wist te pakken:

 

- Dubya World Vet Champion Womens Open Pro 2018
- Dubya World Vet Champion Womens Experts 2018
- Dubya World Vet Champion 30+ Mens Int 2018

 

Bekijk hieronder een aantal mooie foto’s en lees het verslag over de deelname van Hans Beek!

 

40 JAAR MOTOCROSS vier je natuurlijk op veteranen world championship Glen Helen 2018.

 

Na 40 jaar motocross zit hier ook 40 jaar werken aan vast en anders kon ik toen al niet crossen dus dit jaar iets speciaals en alles leek achter elkaar te vallen dus op weg met het vliegtuig naar de MXON en wel met Herlings en Coldenhoff in het vliegtuig dus keigezellig want Danny Herlings zat achter ons en ooit reden we nog samen dus babbelstof genoeg en was best snel voorbij de vliegtrip. Op vrijdag in Red Mud mijn held Kevin Windham ontmoet en wat een helden voor Porto Rico en na de helden daden van onze twee Nederlanders onvoorstelbaar hoe zij de motocrosswereld op afstand reden en het hele weekend  won Coldenhoff alles waar hij aan meedeed en Herlings reed voor het eerst een manche uit achter the GOLDenhoff. Het leek wel of the Hoff met een 540 reed en zo strak en zo relaxed maar zo hard dat hadden wij nog nooit gezien en het was echt zijn weekend en hier die Amerikanen hebben helemaal niets met het wereldkampioenschap dus kenden ze zijn naam geheel niet maar zoveel leuke reacties want Herlings kende ze wel maar hem nu plots ook.

Over het hondatje wat voor ons meedeed valt weinig te zeggen alleen dat hij in de training al terug moest lopen om een verse te pakken dus jammer maar het winnen van de Dutch werd gevierd als totaal en iedereen kon wel zien dat the Dutch absoluut de sterksten waren op een bijna Nederlandse zandbaan met wat blub.

 

Op naar de Monster Cup en Tomac wint daar gewoon effe een miljoen maar wat nog mooier is een gast uit het publiek krijgt gewoon ook een miljoen en aan hem kon je zien dat hij blijer was als Tomac. En Stewart senior ontmoet, wat zeker een aardige gast is en omdat ik snap-on en crossen hier combineer was dit keileuk want hij is groot snap-on tools verzamelaar en ik sprak met hem ook over mijn snap-on museum en dealer bezoek hier en alles vond hij echt leuk maar een Grand Prix-rijder kende hij niet.

 

Verder naar de  Red Bull Straight Rhythm en dan zie je gelijk al dat monster hier veel groter is en vooral de hele show voor de Monster Cup met sprongen van  Brian Deegan en Dirt Shark show begonnen om 1 uur tot 7 uur en dan twee uur crossen en naar huis. Red Bull heeft net als heel Amerika gebrek aan toppers in hun off seizoen tijd dus Villopoto en Dungey stapten weer op de motor en wat een gave gasten hebben we al ontmoet hier want Porto Rico Pastrana en Sipes en Mcgrath en Moekie en Dean Wilson kom je gewoon tegen op evenementen maar ook met het trainen. En natuurlijk niet mijn Ronnie Mac moment vergeten want wat is die gast populair hiero.

Alles is zo verschrikkelijk wijs om mee te maken en er vliegen wat vliegtuigen over er landen twee parachutisten op de baan eigenlijk en doen dat in het donker nog een keer maar op tv en internet zie je altijd alles in zijn geheel en lijkt het dikker en anders dus zijn we blij dat we er allemaal eens bij waren.

 

Na wat beursbezoek ook in een MX house verbleven een weekie en heerlijk wezen trainen op Fox raceway, wat Pala was, en rijden en rondkijken gaat daar nooit vervelen, kunnen ze mij elke dag neerzetten want steeds zijn ze aan het sproeien dus de conditie of the track is perfect en je ontmoet steeds goeje gasten uit heel de wereld en uit de buurt van daar want het gaat de hele dag door van  komen en gaan. Omdat het nog opliep tot 30 graden vertrokken wij vroeg en gingen om 2 uur alweer lekker naar het MX huis met zwembadje, wasmachine enzo . En Milestone en Glen Helen zijn ook super om een daggie te trainen en we waren een week voor het vet weekend op Glen Helen en als het goed is blijft deze layout tot na het weekend maar onze Australische mederijders waren niet zo blij met deze en eerlijk waar een beetje zand is daar is het niet zo breed dus zwaar en veel 1 of 2 sporen en volgens hun is de layout van de national wedstrijd altijd de mooiste maar dan is het hier meer dan 40 graden en liggen wij liever in het water.

 

Vet weekend begint met op donderdag of vrijdag  een trainingsdag en inschrijven gaat net als op Rhenen tegenwoordig ook online en je hebt junioren senioren inters en pro en je kunt als je wilt in meerdere klassen je kunsten vertonen en alle leeftijden inschrijven van 25 tot 70 plus en in de ochtend trainen ook nog en gelukkig stephen van Race socal laat ons altijd op donderdag trainen en vrijdag rusten zodat je fit aan het weekend kunt beginnen want dat is nodig want de training start al om 7 uur in de ochtend maar het lijkt alsof we al het papierwerk al op donderdag hebben geregeld dus dat zal hoop ik wat rust geven op wedstrijd dag. Met trainen zagen we Kurt Nicoll en Josh Grant al voorbij komen dus kijken of er nog meer bekenden zijn en ons team bestaat uit Italianen, Engelsen, Canadesen, Amerikanen (ook dame), Australiers en Nieuw Zeelanders en ze hebben ons diverse keren uitgelegd dat dat niet hetzelfde is.

 

Zaterdag raceday en wat een klasse weer en mijn 55 novice goed gevuld met 40 man en dat is van 55 tot 60 jaar want 60 plus is er ook in 3 snelheidsgroepen en 70 plus zijn gewoon 14 deelnemers dus met een beetje mazzel gaan we weer eens terug.

 

5 startende groepen maar dat is een groep gaat van start en dan komt het hek omhoog en gaat de next groep dus gewoon twee klasse en soms samengevoegd meer en super om weer te zien dat Kurt Nicoll aanwezig was en zijn klasse wint en volgens mij was ik de snelste Nederlander want wij konden er niet nog 1 vinden en Ralf TM Schmid won ook zijn klasse maar zien we nu als Amerikaan natuurlijk en Steffi Laier ook weer aanwezig en won ook weer haar klasse.

 

Ik had een lekkere eerste manche met plek 29 waar ik tevreden mee was maar maakte in de tweede manche wat mee want berg op was het slecht zicht door de zon waar je precies in kijkt en enkele vielen en net toen ik ze voorbij was viel er 1 tegen me aan en lag ik stil op bijna het hoogste punt en dan merk je hoe hoog het is want verder ging niet dus eerst weer helemaal naar beneden en dan weer omhoog zien te komen en dat ging top dus lekker uitgereden en je rijd 4 ronden, ik denk van bijna 4 minuten voor mij maar met mijn Australische maat waren we 30 en 31 totaal. In mijn voordeel dus, heerlijk biertje gedaan met Mexicanen, Engelsen, Canadezen, Aussies en Nieuw Zeelanders, en gezellig met de vader en broer van Tim Gajser, wat een energie heeft die man op zijn 52e jaar en wat geniet die man. Nu rijdt hij hier en heeft zelf ook zo een works Honda geregeld en is zijn eerste keer dat hij hier rijdt in het USA vetweekend.

Totaal telde ik op de lijst 627 deelnemers uit heel veel landen dus dan begrijp je hoe de baan verrot gereden was in de tweede manche, maar altijd opletten en goed zoeken naar lijnen zeg maar weer Rhenen, maar dan xxl.

 

Sunday de echte racedag en wat een gaaf weekend hebben wij op Glen Helen gehad zeg en dat kun je pas zeggen als alles goed is verlopen en dat is het zeker want vandaag was een echte super dag voor mij zelf want battle met mijn aussie vriend gehad en in de tweede manche was het echt pittig like MON dus ging echt heerlijk en goed. Uitslag heb ik nog niet gezien maar mijn beleving was zo goed oftewel wat gaaf of had ik dat al geschreven…............………..haha.

 

Weer super lange dag want om 7 uur starten de trainingen en ik kijk op mijn horloge was het al half 8 nog lekker in bed en dus schrikken hebben ze hier ook iets van zomertijd en precies vannacht verzet dus trainen en kijken in welke groep we zitten…………...ja hoor start groep 12 en nog tweede rij ook en daarna niets meer dus ik zal het hek moeten sluiten denk ik maar om 12 uur gaven ze Jody Weisel zijn bijschrijving op de wall of fame en daarna reed hij gewoon bij de 70 plus mee, deze hero dus precies toen moesten wij starten maar wij dus een half uur wachten en gingen ze de baan schuiven sproeien and more dus wij een topbaantje en tweede manche weer zo laat, maar toen was de zon lekker achter de bergen vertrokken en hadden we wel een zware maar heerlijke baan.

 

Bij de 30 pro kwam Josh Grant even een demo geven en was blij met de 6000 dollar want heeft geen team voor next year maar mocht de Kawa van dit jaar nog wel gebruiken en Kurt Nicoll won bij de 50 pro oftewel mooie wedstrijden weer om te kijken ook, maar het mooiste was toch wel de overwinningen van onze medecrossers want het meisje uit Australie won  en mister Fox won ook dus wij hun aanmoedigen maar zo kwamen zij ons ook aanmoedigen dus rijden op Glen Helen en dan toeters en schreeuwende Aussies, Engelsen, Italianen en Nieuw Zeelanders en achteraan rijden dat maakt het wel spannend en super mooie strijd met Australier gehad, wat we vierden met een origineel Heineken biertje, wat de vader van Tim Gajser speciaal voor onze groep had meegenomen en het was gaaf om te zien hoe zijn zoon de works onderdelen uit de motorfiets van zijn vader haalde want hij had toch wel veel parts die niet te koop zijn.

 

Voor ons een ervaring om noooooooooooooooit meer te vergeten en sommige dingen kunnen nooit en andere dingen komen er nooit van maar deze dingen moet je gewoon eens doen.

 

Spreek jullie graag weer in het Nederlandse zand en veel mensen gaan toch next year kijken in Assen van over de hele wereld vertelden ze hier maar het contact met motocrossers van over de hele wereld maakt dit evenement speciaal.

 

Hans en Trudy #775  

Mon veteraan en geen topper

Mon junioren en geen topper

inmiddels 56 jaar oud/jong

 


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
van Dijck MX Products
Honda Nieuws Internationaal
Pro MX Parts
Pro MX Racing
Stoxon
Acerbis4You
DWS