Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Relexz
X brand

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Rino Trading
Volleberg Motorsport
Motorcentrum Eibergen
Solva Suspension
MXN Motorcross Parts
HGS Exhaust Systems
VHM

Geerts maakt zijn comeback in Assen

Jago Geerts zal zondag zijn wederoptreden maken in de Grote Prijs in Assen, de voorlaatste ronde van het FIM wereldkampioenschap. De 19-jarige Balenaar brak drie weken geleden zijn sleutelbeen tijdens de GP in Zwitserland en ging een dag later al onder het mes.

Geerts maakt zijn comeback in Assen

Begin deze week kreeg de Kemea Yamaha-rijder groen licht van zijn dokter om de competitie weer te hervatten. Kemea Yamaha is dus weer op volle sterkte, met ook Ben Watson en Anthony Rodriguez die op een topresultaat mikken.
 
"Ik ben vorig weekend al opnieuw gaan rijden", vertelt Geerts. "Ik ben zowel zaterdag als zondag in Olmen gaan trainen. En dat ging meteen vrij goed. Ik had totaal geen last. Ik kon voluit gaan, ook op de sprongen. Ook de dag erna had ik geen pijn, ik was alleen wat stijf. Maar dat is normaal na drie weken zonder motor. Ik ben vooral blij dat ik er opnieuw bij hoor."

Assen is normaal gezien een omloop die Geerts, een zandspecialist, moet liggen. In het begin van het seizoen had hij deze GP dan ook met rood aangestipt. "Maar door die operatie is de situatie nu helemaal anders. Ik heb geen idee hoe ver ik sta, hoe fel mijn conditie er onder geleden heeft. Ik durf dan ook niets te voorspelen. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen en zie dan wel waar ik uitkom. Niets moet, alles mag."

Hoewel Geerts door zijn blessure drie Grote Prijzen miste, staat hij nog altijd zevende in het WK. Al is de Italiaan Michele Cervellin wel genaderd tot op negen puntjes. "Ik ga er alles aan doen om in de twee resterende Grote Prijzen die zevende plaats vast te houden", zegt de voormalige jeugdwereldkampioen. "En daarna is er de Naties. Mijn eerste keer. Meteen in Amerika. Daar kijk ik enorm naar uit."
 
 
 
#193 Jago Geerts
 
 
Tijdschema MX2 Assen
Zaterdag
11u30 Vrije training
14u00 Tijdtraining
16u25 Kwalificatierace
Zondag
10u25 Opwarming
13u15 Eerste reeks
16u10 Tweede reeks
 
WK-tussenstand (18/20)
1. Jorge Prado (Spa/KTM)                            773
2. Pauls Jonass (Let/KTM)                            749
3. Thomas Kjer Olsen  (Den/Hus)                 593
4. BEN WATSON (GBR/YAM)                      551
5. Thomas Covington (VSt/Hus)                    525 
7. JAGO GEERTS (BEL/YAM)                     346
15. ANTHONY RODRIGUEZ (VEN/YAM)    189
21. VSEVOLOD BRYLYAKOV (RUS/YAM)  127
 

 


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Stoxon
Pro MX Racing
Pro MX Parts
van Dijck MX Products
DWS
Acerbis4You
Honda Nieuws Internationaal