Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Pro Carbon
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Motorcentrum Eibergen
VHM
Solva Suspension
Rino Trading
MXN Motorcross Parts
HGS Exhaust Systems

Topaffiche voor de eerste manche van de Belgian Masters in Balen

KMC Mol heeft voor de eerste manche van de Belgian Masters 2018 op 15 augustus in Balen weer een knap deelnemersveld bijeengekregen. Vooral de buitenlandse inbreng oogt enorm sterk.

Topaffiche voor de eerste manche van de Belgian Masters in Balen

In de 500cc durven we tippen op de Nederlander Glenn Coldenhoff. Tenzij ‘The Hoff’ het moet afleggen tegen  de nummers een en twee van vorig jaar: ‘Balenaar’ Max Nagl, of de Letse reus Arminas Jasikonis. Samen met de Bulgaar Petar Petrov zijn ze alle drie volledig hersteld. Onze outsider: de Schotse publiekslieveling Shaun Simspon.


Maar er zijn natuurlijk wel enkele straffe Belgen die mee komen doen. Reken maar dat Jeffrey Dewulf, Jens Getteman, Damon Graulus zich willen meten met de internationale tegenstand maar ook met een  Kevin Strijbos, Ken De Dycker, Steve Ramon en de altijd gemotiveerde Yentel Martens.

 

Bij de 250cc zetten we hoog in op onze beste man in het WK, en bovendien van eigen bodem, Jago Geerts. Jago liet in Lommel al zijn zandkwaliteiten zien. Samen met Brent Van doninck moet hij een barrage vormen tegen een aantal straffe kleppers: Thomas Covington rijdt er mogelijk zijn laatste Belgische wedstrijden. Calvin Vlaanderen voelt zich momenteel meer Nederlander dan Zuid-Afrikaan. Zou daar de MXoN voor iets tussen zitten? Ook Geerts ploegmaatje, de Amerikaanse Venezolaan Anthony Rodriguez is van de partij. Hij won in Lichtenvoorde de slotmanche van de Dutch masters.

 

Hieronder vind je de voorlopige deelnemerslijsten (Inters/Nationalen 500 en Inters/Nationalen 250). Rijders die nog in deze klassen willen deelnemen kunnen zich nog inschrijven a.h.v. het elektronisch inschrijvingsformulier (klik hier). Voor de andere klassen dienen de BMB vergunninghouders zich niet vooraf in te schrijven.

 

Nieuwe Belgian Masters formule

Er zijn telkens 2 reeksen Inters/Nationalen 250 en 2 wedstrijden Inters/Nationalen 500 die zullen meetellen voor het Belgisch Kampioenschap. De 15 beste rijders van het klassement Inters/Nationalen 500 en de 10 beste rijders van het klassement Inters/Nationalen 250 zullen samen met maximum 5 door de organisator opgeviste rijders deelnemen aan de Superfinale op het einde van de dag. Deze Superfinale zal meetellen voor het Belgisch kampioenschap Belgian Masters Open. De kampioen van België bij de Belgian Masters zal dus de rijder zijn die het meeste punten behaald heeft over de 2 superfinales, op 15 augustus in Balen en op 9 september in Orp-le-Grand.