Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
X brand
Relexz
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Solva Suspension
VHM
Volleberg Motorsport
Motorcentrum Eibergen
Rino Trading
HGS Exhaust Systems
MXN Motorcross Parts

Rick Elzinga boekt manchezege in het Frans Kampioenschap in Iffendic

Op het voormalig Grand Prix circuit van Iffendic heeft Rick Elzinga van het MJC Yamaha team een manchezege weten te boeken in het Frans Kampioenschap 125cc.

Rick Elzinga boekt manchezege in het Frans Kampioenschap in Iffendic

Elzinga reed een sterke eerste manche die hij met een voorsprong van vijf seconden wist te winnen. Ook in de tweede manche reed hij aan de leiding maar door een valpartij werd hij ver teruggeslagen en moest genoegen nemen met een tiende plaats.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep niet volgens plan want Rick was de hele week ziek geweest en had op zaterdag nog geen goed gevoel op de baan. Wel wist hij een derde tijd op de klok te zetten maar Rick wist dat het beter kon. In de kwalificatieheat pakte hij een mooie kopstart en wist de manche op een derde plaats af te sluiten waarmee hij in beide manches op zondag als zesde een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Op zondagochtend was hij nog steeds ziek maar wel voelde Rick zich stukken beter. Dit resulteerde in de snelste tijd in de warm up waarmee hij zich met vertrouwen begon voor te bereiden op de eerste manche.

Een scherpe reactie zorgde ervoor dat hij in de eerste manche kopstart wist te pakken en slaagde erin om al vrij snel een gaatje te slaan. De hele manche ging het lekker met Rick op deze technische baan en na een goed gereden wedstrijd kwam hij met een voorsprong van 5 seconden als winnaar over de finish.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start maar miste net de holeshot en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk in de eerste ronde sloeg hij toe en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Echter niet veel later verloor Rick de controle over de motor bij het afspringen een dal in. Het werd een rodeo rit naar beneden waarbij Rick bijna niet meer kon sturen en ten val kwam. Omdat hij vast zat, duurde het lang voordat hij zijn weg kon vervolgen. Na twee ronden had hij de aansluiting met de groep pas weer gevonden maar in de rest van de manche gaf hij alles wat hij had om zover mogelijk terug naar voren te kunnen komen. Met een gebogen stuur, vocht hij zich nog terug naar een tiende plaats.

Met een eerste en een tiende plaats in de manches eindigde Rick op een vierde plaats in het dagklassement.

In de MX1 klasse lijkt Jordi Tixier weer steeds beter in vorm te komen en wist beide manches te winnen voor Greg Aranda (2-3) en Xavier Boog (4-2). De Belg Damon Graulus werd met een 6-5 in de manches zesde in het dagklassement.

De MX2 klasse werd een prooi van Mathys Boisrame met een 1-3 in de manches voor Brian Moreau 5-1 en Maxime Renaux 4-2.

 

Uitslag Inter MX1:

 

Uitslag Inter MX2:


Femon Parts
TMV

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Stoxon
Pro MX Parts
van Dijck MX Products
DWS
Honda Nieuws Internationaal
Acerbis4You
Pro MX Racing