Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
DP Racing
Relexz

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
Volleberg Motorsport
Rino Trading
VHM
Solva Suspension
MXN Motorcross Parts

Amerikaan Darian Sanayei verhuist naar Lommel om zijn programma op te krikken

De Amerikaan Darian Sanayei, die in 2018 begint aan zijn tweede seizoen in het wereldkampioenschap MX2, heeft besloten om richting Lommel in Belgie te verhuizen om zo te proberen aansluiting te krijgen met de leidende groep.

Amerikaan Darian Sanayei verhuist naar Lommel om zijn programma op te krikken

Dit jaar wist de Kawasaki DRT-rijder een manche vierde te worden in een GP MX2 manche.

 

‘’Ik heb dit jaar een aantal zwakke punten leren kennen en ik ben van mening dat wanneer ik richting Lommel verhuis, ik hier een stuk beter in kan worden. Ik kan op zich redelijk goed zand rijden maar ik kan mijn conditie en techniek hierop nog een stuk verbeteren. Ik denk dat het veel zal helpen, ook voor modderige omstandigheden. Er zijn veel Grand Prix-rijders die in die regio wonen en dat doen ze natuurlijk niet voor niets,’’ vertelt een gemotiveerde Darian Sanayei.

 

De 21 jaar oude Amerikaan heeft verschillende goede dingen laten zien dit seizoen. In Argentinie kwam hij zeer sterk voor de dag maar had het soms ook moeilijk zoals in wedstrijden waar het warm was. Zijn moeilijkste moment was zijn zware valpartij tijdens de Grand Prix van Lombardije!

 

‘’In de tweede helft van het EMX250 kampioenschap in 2016 was ik altijd van voren te vinden. Voor aanvang van het WK MX2 had ik hogere verwachtingen dan wat ik aan kon. Ik denk dat ik nog niet helemaal klaar was voor de verschillende elementen waar je mee te maken krijgt zoals het vele reizen en alle verschillende banen. Ik heb geprobeerd om mijzelf zo goed mogelijk voor te bereiden en ik heb de klasse absoluut niet onderschat. Elfde in het kampioenschap is niet dramatisch en ik heb een stap in de goede richting gemaakt.’’

 

Nadat hij zijn landgenoot Thomas Covington heeft zien groeien als zandrijder en iemand die goed uit de voeten kan in natte, gladde omstandigheden, heeft Sanayei goede hoop dat wanneer hij een jaar lang rond Lommel zit, hij nog stappen voorwaarts kan maken. ‘’Ik ga alles geven en doen wat ik kan. Ik ga proberen om mijn programma op alle punten op te krikken.’’

 

Interview door Adam Wheeler.


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
Stoxon
MXN
VH Special Exhaust
Airfiltercleaner
Honda Nieuws Internationaal
Acerbis4You