Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Robbe Motoren
DP Racing

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Solva Suspension
HGS Exhaust Systems
Volleberg Motorsport
MXN Motorcross Parts
VHM
Rino Trading
Motorcentrum Eibergen

Taddy Blazusiak keert terug in competitie na een jaar gestopt te zijn geweest

De Poolse enduro-ster Taddy Blazusiak zal per direct terugkeren in de wedstrijdsport.

Taddy Blazusiak keert terug in competitie na een jaar gestopt te zijn geweest

Blazusiak heeft een 1-jarige overeenkomst gesloten met het Red Bull KTM Factory team en zal aankomend weekend tijdens de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap superenduro in het Poolse Krakow weer terug achter het starthek verschijnen op een KTM 350 EXC-F.

 

Vanaf het moment dat Taddy in december 2016 afscheid nam van de wedstrijdsport bleef hij nauw betrokken bij het Red Bull KTM Factory team, verzorgde trainingen met rijders, werkte aan de ontwikkeling van de motoren en was veel aanwezig op mediamomenten. Ook was hij dit jaar veel aanwezig op de Hard Enduro evenementen en was daarom niet ver weg bij zijn racing familie.

 

Het is geweldig dat ik terug kan keren naar het Red Bull KTM Factory team. Ondanks dat ik pas net gestopt ben, wordt 2018 een nieuw hoofdstuk in mijn carriere. Wat er voor mij gepland staat na de superenduro series, is de rede dat ik terug zal keren naar de competitie. Het iets dat voor mij een nieuwe uitdaging is en ik weet dat veel mensen hier heel enthousiast van zullen worden.

 

Toen ik na mijn laatste superenduro in Polen besloot om te stoppen, dacht ik dat ik nooit meer op een motor zou stappen. Ik had een burn out. Om als een prof te leven is zwaar en ik heb dit tien jaar achter elkaar gedaan door wedstrijden in Europa en Amerika te rijden. Twee maanden nadat ik gestopt was, ben ik weer gaan rijden en vond ik het erg leuk. Al snel werd duidelijk dat ik het rijden miste en dat ik de competitie weer in wilde. Ik ben super gemotiveerd voor 2018 en daarom keer ik terug in de competitie,’’ vertelt Taddy Blazusiak.

 

In 2007 brak Taddy door toen hij de Red Bull Hare Scramble van de Erzberg Rodeo won. Vanaf toen begon hij het wereldkampioenschap extreme en indoor enduro te domineren. Uiteindelijk wist hij vijf keer de Erzberg Rodeo te winnen, pakte hij vijf AMA Endurocross titels en won hij zes keer het wereldkampioenschap superenduro!

 

Aanstaande zaterdagavond maakt Taddy voor eigen publiek zijn comeback in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap superenduro in Krakow, Polen.


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Stoxon
Airfiltercleaner
Pro MX Racing
MXN
Honda Nieuws Internationaal
van Dijck MX Products
VH Special Exhaust
Acerbis4You