Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
DP Racing
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
VHM
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
Solva Suspension
Volleberg Motorsport
MXN Motorcross Parts
Rino Trading

Silver Action KTM team maakt volledige line up voor 2018 bekend

Vijf dagen geleden reed het Silver Action KTM team haar laatste wedstrijd van het seizoen en nu al zijn ze bezig met volgend jaar.

Silver Action KTM team maakt volledige line up voor 2018 bekend

Afgelopen dinsdag trok het team naar Ottobiano met de drie nieuwe rijders die volgend jaar de kleuren van het team gaan verdedigen. De drie nieuwe jongens die uit gaan komen voor het team zijn: Gianluca Facchetti, Stephen Rubini en Mahi Villanueva Sanchez.

 

Stephen Rubini keert terug bij het Team Silver Action, in het verleden werd hij voor het KTM team tweede in de eindstand van de EMX125, waarna hij voor Kawasaki uitkwam in het wereldkampioenschap MX2. Ook komend jaar zal Rubini van start gaan in het WK MX2.

Gianluca Facchetti is de jongste nieuweling, maar is ook de rijder met de meeste titels, zo werd hij eind juli wereldkampioen 125cc in Estland. Daarnaast kwam hij uit in het EMX125 waar, hij mede door een blessure, derde werd op slechts zeven punten van de tweede man. Het doel in 2018 is om deel te nemen aan de EMX250 wedstrijden en om vooral veel te leren in de klasse die misschien wel de meest competitieve is in de hele wereld.

Ook Mahi Villanueva Sanchez zal uitkomen in de EMX250 klasse. De rijder die op 8 december 1997 op de Canarische Eilanden werd geboren, maar nu sinds 2014 woonachtig is in Italië, reed daar het afgelopen seizoen ook. In 2015 werd Sanchez tiende in het Italiaanse MX2 kampioenschap (onder 21 jaar). Afgelopen jaar kwam hij door blessureleed weinig in actie.

Naast deze drie jongens is Amandine Verstappen vastgelegd voor de het Wereldkampioenschap dames. Afgelopen seizoen werd de Belgische zesde, slechts tien punten achter de vijfde plaats, en stond ze tijdens de wedstrijd in Tsjechië als tweede op het podium.

Naast de drie nieuw genoemde rijders Rubini, Facchetti en Sanchez is Team Silver Action ook nog steeds in gesprek met rijders die afgelopen jaar uitkwamen voor het team. Hier gaat het om Nicola Bertuzzi, Davide Cislaghi, Davide Cislaghi en Yuri Quarti. Zij zullen opnieuw uitkomen in het EMX250 kampioenschap. Daarnaast zullen Andrea Bonacorsi en Matteo Russi uitkomen in het EMX125 en EMX85 kampioenschap. Het Silver Action Team zal ook deelnemen aan de komende “Internazionali d’Italia” en Italiaanse kampioenschappen MX2, 125cc en 85cc.

 

 


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
Stoxon
Airfiltercleaner
Acerbis4You
van Dijck MX Products
VH Special Exhaust
MXN
Honda Nieuws Internationaal