Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
DP Racing
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Rino Trading
Solva Suspension
MXN Motorcross Parts
HGS Exhaust Systems
Volleberg Motorsport
Motorcentrum Eibergen
VHM

Livia Lancelot kondigt afscheid aan

Livia Lancelot zal volgende week tijdens de laatste wedstrijd meetellend voor het wereldkampioenschap dames in Frankrijk op jacht gaan naar haar derde titel.

Livia Lancelot kondigt afscheid aan

In de tussenstand van het spannende WMX kampioenschap staat ze na haar tweede plaats in Assen op slechts drie punten van kampioenschapsleidster Nancy van de Ven.

 

Livia reed twee constante manches op het door hevige regenval extra zware circuit van Assen. Met een derde plaats in de eerste en een tweede plaats in de slotmanche als resultaat. Na een uitstekende start in de eerste manche reed de 114 Kawasaki-rijdster enkele ronden op een tweede plaats. Hierna moest ze alleen het hoofd buigen voor Nancy van de Ven die haar een plaats terug verwees. In de tweede manche begon Livia als vierde aan de wedstrijd en door haar rust te bewaren wist ze zich gedurende de manche op te werken naar de tweede plaats. Dit was opnieuw ver achter de Nederlandse Nancy van de Ven.  Door deze twee sterke manches staat Lancelot nu op drie punten van de kampioenschapsleidster. Villars sous Ecot zal voor Livia echter niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen zijn maar ook de laatste van haar lange carrière.

 

Livia Lancelot: “Sinds Loket hebben we ons heel goed voorbereid op deze zandwedstrijd en dat het deze tweede plaats opleverde is meer dan ik had verwacht. Toen ik alle regen zag op de dagen voor de wedstrijd maakte ik me niet druk, ik ben in Frankrijk gewend om vaak onder slechte weersomstandigheden te trainen. Op zaterdag kwam ik als derde over de finish en vandaag was de baan minder zwaar doordat het gestopt was met regenen. Het koste me nog wel tien minuten alvorens ik het goede ritme te pakken had maar daarna vond ik de goede lijnen en sleepte er een tweede plaats uit. Nu gaan we ons opmaken voor de laatste wedstrijd in Villars en staan er goed bij in het kampioenschap. Met vier dames staan we binnen vijf punten en ik ben blij dat het kampioenschap daar wordt beslist want ik vind de baan daar geweldig en normaal ben ik tijdens wedstrijden in Frankrijk altijd goed. Ik denk dat ik geen last zal hebben van druk in Villars, ook al is het nog zo spannend en rijd ik voor mijn eigen fans. Dit zal namelijk mijn laatste wedstrijd zijn omdat ik heb besloten een punt achter mijn Grand Prix carrière te zetten. Zoals ik na mijn tweede titel vorig jaar al zei, alles wat hierna gebeurd is bonus voor mij. Ik hoef mezelf niks meer te bewijzen; komend jaar word ik dertig, ik heb twee wereldtitels, Franse titels, een X Games medaille. Ik ben heel blij met hoe mijn carrière is gelopen en het is goed zo, maar dit betekent niet dat ik komend weekend niet alles op alles zal zetten voor een derde wereldtitel.”


Femon Parts
TMV

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
Acerbis4You
VH Special Exhaust
Stoxon
MXN
Airfiltercleaner
Honda Nieuws Internationaal