Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Andre Motors
Relexz
Crosshelmen 2

Advertenties

MX Deals
Honda Vermeeren
VHM
Motorcentrum Eibergen
Rino Trading
Solva Suspension
HGS Exhaust Systems
Volleberg Motorsport

Geen contractverlenging voor Martin Davalos bij Husqvarna

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft aangegeven dat het contract met Martin Davalos niet wordt verlengd.

Geen contractverlenging voor Martin Davalos bij Husqvarna

Momenteel bezet Martin Davalos de negende plaats in de tussenstand bij de 450MX outdoor maar laat wel een ijzersterke indruk achter en is regelmatig in de running voor de podiumplaatsen. Eigenlijk heeft Davalos nog nooit zo sterk in de outdoors gereden als nu. In negen jaren daarvoor in de lichtere klasse was hij één keer negende en de andere jaren nooit bij de top tien. Ook scoorde hij slechts één podium in de motocross lites klasse terwijl hij de meeste jaren wel fabrieksrijder was. Kortom, Martin Davalos heeft tijdens de outdoors nooit de successen kunnen behalen die hij tijdens de supercross wel behaalde. Tot nu, op de zwaardere 450 motor.
 
De reden dat het niet lukte in de 250MX Outdoors lag lang niet altijd aan de Davalos zelf. Vaak stond hij binnen de top drie maar kreeg de Ecuadoriaan af te rekenen met motor problemen waardoor hij in de jaren veel punten misliep. Daarnaast kende Davalos ook veel problemen met blessures. In Amerika vroegen veel mensen zich af waarom Davalos op zijn leeftijd, 30, nu nog de stap ging maken naar de 450 klasse. Hij kon echter nog riant verdienen in de lites klasse met de zekerheid dat hij mee kon doen om de podiums. Toch vinden Martin Davalos en zijn trainer Tim Ferry het tot nu toe de juiste keuze en gaat het rijden goed. 
 
Daarnaast is de kans ook groot dat Davalos volgend jaar in de 450 klasse uitkomt. Dit omdat bijna alle fabrieksmotoren, alleen JGR Suzuki heeft nog een plaats, in de lites reeds zijn vergeven.
Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
MXN
Stoxon
van Dijck MX Products
Airfiltercleaner
Pro MX Racing
Honda Nieuws Internationaal