Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Robbe Motoren
DP Racing

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
VHM
MXN Motorcross Parts
Motorcentrum Eibergen
Volleberg Motorsport
Solva Suspension
Rino Trading
HGS Exhaust Systems

Jarno Verhorevoort begint het IMBA Open Kampioenschap in de top vijf in Denemarken

In de eerste wedstrijd om het IMBA Open Kampioenschap in het Deense Grenaa zijn Jarno Verhorevoort en Menno van Meer in de top tien geeindigd.

Jarno Verhorevoort begint het IMBA Open Kampioenschap in de top vijf in Denemarken

Verhorevoort wist de dag zelfs op een nette vijfde plaats af te sluiten en van Meer eindigde als achtste. Ryan Verhagen en Enrico Schell werden elfde en twaalfde in het dagklassement en door een mechanisch probleem in de laatste manche moest Niels de Klein genoegen nemen met een 22ste positie.

De dag begon positief voor de Nederlandse rijders met een vijfde tijd in de training voor Menno van Meer, zevende tijd voor Jarno Verhorevoort, tiende tijd voor Ryan Verhagen, dertiende tijd voor Niels de Klein en een vijftiende tijd voor Enrico Schell.

In de eerste manche was het Jarno Verhorevoort die een hele goede start had weten te nemen en als derde door de eerste bocht kwam. Een aantal ronden wist hij stand te houden op een derde plaats. Toen hij gepasseerd werd, reed hij vervolgens lang op een vierde plaats en werd uiteindelijk op een mooie vijfde plaats afgevlagd. Menno van Meer kwam na een slechte start vanaf een tiende plaats hard terug naar voren maar op een zesde plaats rijdend, kon hij niet meer versnellen en koos ervoor om zijn machine op een zesde plaats over de finish te sturen. Ryan Verhagen wist na een slechte start gelijk al veel plaatsen winst te boeken en kwam als elfde uit de eerste ronde. Niet veel later nam hij de tiende plaats in handen maar omdat de eerste helft van de wedstrijd teveel energie had gekost, moest hij het tempo laten zakken en finishte als twaalfde. Nadat Enrico Schell op een negende plaats was gestart, viel hij in de eerste ronde terug naar een vijftiende plaats. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam hij steeds beter in zijn ritme en wist als dertiende te finishen. Niels de Klein kwam na een goede start gelijk tijdens de eerste ronde ten val en werd hierbij door twee rijders geraakt. Het duurde lang voordat hij zijn weg weer kon vervolgen waardoor er niet meer in zat dan een achttiende plaats.

In de tweede manche was het opnieuw Jarno die een hele goede start had weten te nemen en in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Helaas merkte hij al snel dat het rijden moeizamer ging dan in de eerste manche. Hij gaf alles wat hij in zich had maar had het moeilijk. Toch knokte hij zich naar een nette zevende plaats op de finish. Menno van Meer reed een dijk van een tweede manche. In de beginfase nam hij de derde plaats in handen en wist deze positie lang in handen te houden. Door een probleem bij het passeren van een achterblijver werd het gat naar Menno snel gedicht door de vierde en vijfde man en dit zorgde ervoor dat hij deze rijders moest laten passeren. Moegestreden kwam hij op een vijfde plaats over de finish en stond na twee manches op een vierde plaats in het dagklassement. Niels de Klein startte op een zesde plaats maar verloor in de beginfase veel plaatsen waardoor hij terug zakte naar een elfde plaats. Met een goed ritme werkte hij zich terug op naar een achtste plaats. Vervolgens was hij lang in strijd met een Zwitser. Helaas wist hij dit gevecht niet in zijn voordeel te beslissen en finishte als negende. Enrico Schell kwam ook in de tweede manche niet lekker weg bij de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Het duurde even voordat hij in zijn ritme kwam maar wist zich toch terug te knokken naar een twaalfde plaats. Ryan Verhagen had gelijk een goed tempo in handen en kwam vanaf een twaalfde plaats terug naar een tiende positie. Hij stelde alles in het werk om landgenoot Niels de Klein nog te passeren maar slaagde hier niet in en kwam als tiende over de finish.

Voor de start van de derde manche had Jarno een paar kleine aanpassingen doorgevoerd aan zijn motor zodat hij makkelijker kon rijden en meer power had uit de bochten. Dit was gelijk bij de start merkbaar want Verhorevoort dook als leider de eerste bocht in en voerde het deelnemersveld aan. Omdat hij niet helemaal lekker uit de startbocht kwam, kon hij op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Lang wist hij stand te houden op een derde plaats maar in de slotfase moest hij het tempo iets laten zakken en finishte uiteindelijk op een knappe vierde plaats. Menno van Meer startte in de top vijf maar kwam in de tweede bocht met een andere rijder in aanraking en viel. Hierbij was zijn koppelingskabel uit zijn hendel geschoten en moest hij met een krom gebogen stuur zijn wedstrijd vervolgen. Snel stopte hij in de pits om de problemen te laten verhelpen. Met bijna een ronde achterstand kwam hij terug op het circuit en wist er uiteindelijk nog een zeventiende plaats uit te halen. Niels de Klein leek in de derde manche op een top tien plaats af te stevenen maar op een zevende plaats rijdend kreeg hij af te rekenen met mechanische problemen en moest de wedstrijd verlaten. Enrico Schell kon na een slechte start gelijk een goed tempo pakken en wist de rijders voor hem beter te volgen dan in de eerste twee manches. Nadat hij in de slotfase nog twee keer ten val was gekomen, wist hij er toch nog een elfde plaats uit te halen. Ryan Verhagen probeerde bij de start van de derde manche een andere starttechniek en dit pakte goed uit. In de voorste gelederen kwam hij door de eerste bocht en wist er met een strak tempo een nette negende plaats uit te halen.

De winst in Denemarken ging naar thuisrijder Jim Sorensen voor Nicolaj Damsgaard en de Brit Luke Burton eindigde als derde in het dagklassement. Volgend weekend staat de tweede wedstrijd op het programma in Frankrijk.

 

Eerste manche Imba open:

 

Tweede manche Imba open:

 

Derde manche Imba open:

 

 

Daguitslag Imba open: