Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Relexz
DP Racing

Advertenties

24MX
Honda Vermeeren
Solva Suspension
Volleberg Motorsport
Rino Trading
VHM
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
MXN Motorcross Parts

Kay de Wolf en Ivano van Erp Europese Zone Kampioenen

Kay de Wolf en Ivano van Erp hebben de laatste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap Jeugd Noord/West in het Duitse Schwedt weten te winnen.

Kay de Wolf en Ivano van Erp Europese Zone Kampioenen

Beide rijders hebben ook dit kampioenschap als winnaars af weten te sluiten!

 

In de eerste manche van de 85cc klasse was het spannend tussen Jett Lawrence en Kay de Wolf. Wiel aan wiel kwamen ze over de finish met Lawrence als winnaar voor de Wolf en met een achterstand van meer dan een halve minuut werd Noel Nilsson derde! Naast de Wolf wist ook Dave Kooiker met een tiende plaats in de top tien te finishen. Punten waren er in deze manche voor Scott Smulders (17), Kay Karssemakers (19) en Ryan de Beer (20).

 

In de tweede manche waren de rollen omgedraaid en was het de Wolf die de zege wist te pakken en hiermee tevens de eindzege pakte en in het kampioenschap als eerste wist te finishen! Lawrence werd tweede en Nilsson finishte opnieuw als derde. Ditmaal hadden we meer Nederlanders in de top tien met Kay Karssemakers op 5, Scott Smulders op 6 en Dave Kooiker op 10. Sem Beijer kwam binnen als 23ste en Ryan de Beer moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten!

 

Kay de Wolf is kampioen van deze zone geworden met een voorsprong van 57 punten op Jett Lawrence en Magnus Smith eindigde op een derde plaats. Van Nederlandse zijde hebben ook Kay Karssemakers (6), Scott Smulders (8) en Dave Kooiker (9) zich voor de finale in Loket, Tsjechie weten te kwalificeren.

 

Ook in de 65cc klasse hadden we succes met de winst voor Ivano van Erp en een derde plaats in het dagklassement voor Damien Knuiman. Van Erp is in deze klasse kampioen geworden en Knuiman is op een hele verdienstelijke vierde plaats geeindigd. Helaas zijn van de 65cc klasse nog niet alle uitslagen bekend, hier later hopelijk meer over!

 

Utslag eerste manche EMX 85:                                      

 

Uitslag tweede manche EMX 85:

 

Tussenstand EMX 85: